Tgrt Haber

Beyin yakan zekâ illüzyonu: Size bakan zürafayı tespit etmek için 6 saniyeniz var!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2022 08:00 - Güncelleme : 23 Ekim 2022 15:36

Kamuflaj doğadaki en iyi doğal illüzyondur. Vahşi yaşamdaki hayvanların bu fiziksel özellikleri ise adeta yaşadıkları çevreye uyum sağlamak için tasarlanmıştır. Bu fiziksel özelliğe sahip olan hayvanlardan zürafa görseliyle hazırlanmış bir optik illüzyon ile karşı karşıyasınız. Zekanızın ne kadar keskin olduğunu tespit etmek için ise yalnızca 6 saniyeniz bulunuyor. Hazırsanız başlayabilirsiniz.

İnsan zihni için faydalı görseller olan optik illüzyonlar, 1900’lerde önem kazandı. Uzman psikologlar ve psikanalizcilerin algılama ve bilinçaltı için kullandığı optik yanılsamalar, zihnin derinliklerindeki kavramları açığa çıkarmak için en etkili silahlar olarak görülüyor. Bugünkü optik yanılsama görseli, ormanla bütünleşmiş bir zürafayı içeriyor. 6 saniye içinde zürafayı bulan ise hızlı kavrama yeteneği olan bir zekaya sahip olduğunuzu işaret ediyor. 

YÜZDE 2 ZÜRAFAYI 6 SANİYEDE BULABİLİYOR

İlk görsele bakarak içinizden 6’ya kadar saymanız gerekiyor. Sürenin kısıtlı olması kavrama yeteneğiniz ile paralellik gösteriyor. Bu testin gösterildiği insanlardan sadece yüzde 2’si ormanın içindeki zürafayı 6 saniye içinde bulabiliyor. Uzmanlar tarafından zürafayı 6 saniye içinde bulanların hızlı gözlem yapan ve keskin bir zekaya sahip olduğu belirtiliyor. Şimdi kendinize 6 saniye ayırın ve kamufle olan zürafayı bulmaya çalışın...

Beyin yakan zekâ illüzyonu: Size bakan zürafayı tespit etmek için 6 saniyeniz var!

ZÜRAFA NEREDE?

Zürafa, orman​ görselinin sağ yarısında arka plandaki bir ağaçla mükemmele yakın bir şekilde sıralanmıştır. Sonbahar mevsimindeki orman, zürafanın fiziksel kamuflajıyla son derece uyumlu bir portre çiziyor. Zürafayı 6 saniye içinde görebildiyseniz yüzde 2’lik dilimde olduğunuzu ve hızlı kavrayan bir zekaya sahip olduğunuzu söylemek gerekiyor. İllüzyon testlerini çözümleyebilmek için ayrıntılara dikkat etmek ve detayları incelemek ise büyük önem taşıyor. Bunun için bilişsel becerileri geliştiren optik illüzyonlardan her gün denemek gerekiyor.

Beyin yakan zekâ illüzyonu: Size bakan zürafayı tespit etmek için 6 saniyeniz var!

Bu tarz içerikleri görmek ve IQ'nuzu test etmek için TGRTHaber.aktuel'den diğer testlerimize göz atmayı unutmayın.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zöhre28 Ekim 2022 10:04

İki tane bulmam normal mi????

Türkiye26 Ekim 2022 16:16

3 saniyede buldum

Yapar25 Ekim 2022 15:51

Bakar bakmaz gören ben...

Sonraki Haber Yükleniyor...