Tgrt Haber
Aktüel - Aktüel
15 Ağustos 2024 - 10:50

Marmara Depremi'nde tek bir tuğlası bile yerinden oynamadı! İşte felakete karşı dimdik ayakta kalan o mahallenin hikayesi...

Türkiye'nin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 17 Ağustos Marmara depreminde 18 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, on binlerce bina yerle bir olmuştu. Ancak bir yer var ki, depreme karşı dimdik ayakta kaldı. Gebze Dilovası'ndaki Tavşancıl Mahallesi'nde ne bir bina yıkıldı ne de kayıp yaşandı. İşte o mahallenin hikayesi...
Aktüel - Aktüel
15 Ağustos 2024 - 10:33

Maymun çiçeği virüsünün bu çiçekten yayıldığı düşünülüyor! Görüntüsü dikkat çekti

Afrika kıtasında bulunan birçok ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle DSÖ en yüksek seviyede acil durum ilan etti. DSÖ'nün acil durum ilan etmesinin ardından maymun çiçeği virüsünün sosyal medyada "Dracula Simia" adlı çiçekten ortaya çıktığı iddia edildi. "Maymun Yüzlü Orkide" olarak da bilinen çiçeğin virüsün kaynağı olmadığı ortaya çıktı.
Aktüel - Aktüel
15 Ağustos 2024 - 10:24

Maymun çiçeği virüsünden nasıl korunabiliriz? Yapılacakların başında mesafeyi korumak geliyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Afrika’dan birçok ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu icat etmesiyle maymun çiçeği virüsünden korunma yolları araştırılmaya başlandı.
Aktüel - Aktüel
15 Ağustos 2024 - 10:16

Eskişehir’deki Call Of Duty maskeli bıçaklı saldırgana konan Mizantropi nedir? "Mizantropi teşhisi olanlar her şeyden nefret eder"

Eskişehir’de yüzünü maskeyle gizleyip eline bıçak ve balta alarak 5 kişiyi yaralayan 18 yaşındaki Arda Küçükyetim’in ilk ifadesinin ardından uzmanlar şahsa ‘mizantropi’ teşhisi koydu.
Aktüel - Aktüel
15 Ağustos 2024 - 09:41

Kerem Aktürkoğlu'nun Rus takımı Spartak Moskova'ya transfer olacağı söyleniyor

Trendyol Süper Lig'de yeni sezonun başlamasının ardından Galatasaray'ın milli sporcusu Kerem Aktürkoğlu'nun transfer olacağı söylentileri dolaşmaya başladı. Taraftarlar tarafından sosyal medyada Kerem Aktürkoğlu'nun hangi takıma transfer olacağı hakkında tartışmalar yaşanıyor.
Aktüel - Aktüel
15 Ağustos 2024 - 08:48

UEFA Süper Kupa maçında Arda Güler 88. dakikada oyuna girdi

Real Madrid ve Atalanta arasında dün UEFA Süper Kupa mücadelesi oynandı. Real Madrid rakibini 2-0 yenere Süper Kupa'nın sahibi oldu. Maçı izleyemeyen taraftarlar tarafından Arda Güler'in oyuna girip girmediği ve performansı merak edildi.
Aktüel - Aktüel
15 Ağustos 2024 - 08:42

2024 DGS sonuçlarının açıklanmaması ÖSYM takvimi aramalarını artırdı

ÖSYM internet sitesinde yayımlanan takvime göre 14 Ağustos Çarşamba günü açıklanması beklenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı akıllarda soru işareti bıraktı.
Aktüel - Aktüel
15 Ağustos 2024 - 07:29

Bu sabah Bursa Mudanya ilçesinde meydana gelen 3,8’lik deprem İstanbul’da da hissedildi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 15 Ağustos Perşembe sabahı 3,8 büyüklüğünde yaşanan deprem İstanbul’dan da hissedildi.
Aktüel - Aktüel
14 Ağustos 2024 - 17:17

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde çıkan yangın 5 saatin ardından kontrol altına alındı

14 Ağustos Çarşamba günü Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangını ekiplerin uzun uğraşları sonucunda kontrol altına alındı. Yangında 12 hektar orman ve 18 hektar ziraat alanı zarar gördü.
Aktüel - Aktüel
14 Ağustos 2024 - 16:36

İstanbul'un ardından Ankara'da da okul servis ücretlerine yüzde 40 zam yapıldı

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Ankara'daki okul servis ücretlerine zam yapıldığı açıklandı. Yapılan açıklamanın ardından Ankara ve İstanbul'daki okul servislerine ne kadar zam yapıldığı gündem oldu.
Aktüel - Aktüel
14 Ağustos 2024 - 16:18

Belediye başkanının parti değişiminin yönetime etkileri

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen 23.yıl kutlamalarında Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçecek 2 milletvekili ve 13 belediye başkanının isimleri belli oldu.
Aktüel - Aktüel
14 Ağustos 2024 - 16:17

AK Parti'ye geçen Birecik, Saimbeyli, Arıcak, Banaz ve Doğanhisar belediye başkanları bağımsız olarak aday olmuştu

AK Parti'nin 23. yıl dönümüne özel Ankara'da düzenlenen toplantıda AK Parti'ye geçen belediye başkanlarına rozetlerini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. Birecik, Adana Saimbeyli, Konya Doğanhisar, Arıcak ve Banaz belediye başkanları hangi partiden, kim?
Aktüel - Aktüel
14 Ağustos 2024 - 16:00

Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, AK Parti'ye geçti

AK Parti 23. kuruluş yıl dönümünü bugün hem genel merkezinde hem de 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen törenler ile kutladı. Törende Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı'nın AK Parti'ye geçiş yaptığı açıklandı. Yapılan açıklamanın ardından Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı kimdir, kaç yaşında, nereli gibi sorular gündeme geldi. 
Aktüel - Aktüel
14 Ağustos 2024 - 15:50

İYİ Parti'den AK Parti'ye 2 İstanbul milletvekili geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kurulan AK Parti bugün düzenlediği tören ile 23. yaşını kutladı. Törende partiye geçiş yapan milletvekillerine rozetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.
Aktüel - Aktüel
14 Ağustos 2024 - 15:41

AK Parti'ye geçen belediyeler ve belediye başkanlarının adı belli oldu

AK Parti 23. kuruluş yıl dönümünü bugün düzenlediği tören ile birlikte kutluyor. Törende partiye yeni katılacak olan belediyeler ve belediye başkanlarının adları açıklandı.
Aktüel - Aktüel
14 Ağustos 2024 - 14:49

Brawl Stars sunucularında herhangi bir sorun bulunmazken kapatılacağı iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Türkiye'de en çok oynanan mobil oyunlardan biri olan Brawl Stars'a bağlantı problemleri yaşayan kullanıcılar oyunun Türkiye'de kapanıp kapanmadığını merak etmeye başladı. BTK'nın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre Brawl Stars'a herhangi bir erişim engeli getirilmedi.
Aktüel - Aktüel
14 Ağustos 2024 - 14:32

"Ayşe Tatile Çıksın" parolası Kıbrıs Barış Harekatı'nın başlaması anlamına geliyor

Milli Savunma Bakanlığı tarafından "Parola: Ayşe Tatile Çıksın!" diyerek Kıbrıs Barış Harekatı'nın ikinci aşamasının 50. yıldönümüne yönelik paylaşım yapıldı. Paylaşımın ardından Ayşe Tatile Çıksın parolasının ne demek olduğu gündeme geldi.
Aktüel - Aktüel
14 Ağustos 2024 - 14:16

Can Atalay'ın tahliye olacağı ile ilgili söylentilere Adalet Bakanı son noktayı koydu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, tutuklu TİP milletvekili Can Atalay için Meclis Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Kurtulmuş'un çağrısının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay'ın tahliye olup olmayacağı ile ilgili açıklama yaptı.
Aktüel - Aktüel
14 Ağustos 2024 - 14:12

Boğaziçi Üniversitesi 3 alanda Türkiye birincilerinin tercihi oldu

Sayısal, eşit ağırlık ve sözel puan türünde Türkiye genelinde birinci sıraya yerleşen üç öğrenci Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etti.
 - Vatandaş artık dolandırılamayacak
14 Ağustos 2024 - 12:48

e-Devlet kapısı herkesin eli ayağı olacak! Vatandaş artık dolandırılamayacak

Vatandaşların işini kolaylaştıracak tüm uygulamalar e-Devlet çatısı altında toplanmaya devam ediyor. e-Devlet'e geçen ve vatandaşların dolandırılma olasılığını düşürecek tüm uygulamalar ise merak edildi. İşte e-Devlet üzerinden kolayca işlem yapacağınız o uygulamaların listesi...
Başa Dön Sona Git