Tgrt Haber
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 14:10

Üniversitelerde toplam 67 bin 709 kontenjan azalırken 12 bölümde kontenjan artırıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan kararla üniversitelere açılan yeni bölümlerle beraber çoğu bölümün kontenjanı azalırken işletme, yazılım mühendisliği, tıp, ebelik başta olmak üzere 12 bölümde kontenjan artırıldı.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 13:52

Fenerbahçe'nin turu atlaması için Lille'i 2 farkla yenmesi gerekiyor

Sarı lacivertliler bu akşam Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Lille karşılaşıyor. Taraftarların heyecanla beklediği karşılaşmaya saatler kala Fenerbahçe nasıl tur atlar, kaç gol atması gerekiyor soruları gündeme geldi. İşte Fenerbahçe'nin turu geçmesi için olası senaryolar...
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 13:30

Bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe - Lille maçının muhtemel ilk 11'i belli oldu

Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında bugün sarı lacivertli ekip ile Lille karşı karşıya geliyor. İlk müsabakada 2-1'lik skorla mağlup olan Fenerbahçe bugün sahaya çıkarken muhtemel ilk 11 kadrosu da futbolseverlerin gündeminde yer aldı.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 13:16

Bu yıl üniversitelerde yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarıyla ilgili bölümler tercih edilebilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararıyla bu yıl üniversitelerde ilk kez yapay zeka, yapay zeka çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarıyla ilgili bölümler açıldı.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 13:15

Beşiktaş Antalyaspor maçı biletleri satışa çıktı

Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında oynanacak olan Beşiktaş - Antalyaspor karşılaşmasına kısa süre kala stadyumda takımına destek olmak isteyen taraftarlar maç biletleri satışa çıktı mı, ne kadar merak ederken kulüpten duyuru geldi.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 12:26

Ankara’da en çok tercih edilen bölümler arasında Tıp, Hukuk, Psikoloji, Uluslararası İlişkiler ve Mühendislik yer alıyor

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla beraber ikinci ek tercih yapmak isteyen öğrenciler, Ankara’da en çok tercih edilen bölümleri araştırmaya başladı.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 12:21

YKS 2024 tercihlerinde depremzede kontenjanı devam ediyor! 19 bin 728 kişi için üniversiteler ve bölümler belirlendi

2024 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından depremzede kontenjanı merak edilen konular arasında yer aldı. Yaklaşık 1 milyon kişinin yerleşeceği üniversitelerde her bölüm için sayılar üniversite tarafından belirleniyor. Depremzede kontenjanı hangi üniversitelerde var?
 - Telefon faturaları cep yakmaya başladı
13 Ağustos 2024 - 12:12

Operatörlerden büyük vurgun! Telefon faturaları cep yakmaya başladı

Kiralara zam, biletlere zam, suya zam derken şimdi de vatandaş mobil operatörlerin yaptığı yüzde 400 oranındaki artışlara tepki gösterdi. En düşük fatura fiyatı bin TL olan operatörlerin yaptığı fahiş zamları TÜKONFED (Tüketici Konfederasyonu) Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, tgrthaber.com'a yorumladı.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 12:09

İzmir'de üniversite okuyacaklar dikkat! Okunacak bölümler ve üniversiteler forumlarda belirtildi

YKS 2024 tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından İzmir'de üniversite okumak isteyenler en güzel ve gelecek vadeden bölümleri araştırmaya başladı. İzmir devlet üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi'nde okunacak bölümleri "İzmir'de ne okumalıyım?" sorusuna cevap olarak derledik.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 11:39

YKS ek tercih ücretleri 2024 yılında 80 TL olarak belirlendi

TYT ve AYT olmak üzere 2 ayrı sınavdan oluşan YKS sınavının tercih sonuçları bugün erişime açılırken yerleşemeyen adaylar ek tercih başvuru ücreti ne kadar, kaç TL araştırırken tercih tarihlerine dair açıklamayı da bekliyor. Tercih döneminde bir kuruma yerleşen adaylar, ek tercih yapamayacak.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 11:36

Üniversite online kayıt yapıp yerleşen ek tercih yapamaz! E kayıt ve 2. tercih detayları

13 Ağustos günü YKS tercih sonuçları açıklanırken adaylar üniversite sonuçlarına erişti. Kayıt yaptırmaya hak kazananlar ise e kayıt üniversite ne zaman, nereden yapılacak merak ederken kayıtlanma tarihleri belli oldu. Elektronik online kayıt ile ek tercih tarihlerinde adaylar işlemlerini gerçekleştirecek.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 11:33

Şok Market 14 Ağustos aktüel indirimli ürünlerde laptop, okul çantası, kırtasiye ürünleri, çalışma masası ve dolap marketlerde

Okulların açılmasına az bir zaman kala Şok Marketlerin 14 Ağustos aktüel kataloğu yayımlandı. Katalogda öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak uygun fiyatlı laptoplar, okul çantaları, çeşitli kırtasiye ürünleri ve çalışma masaları gibi ürünler yer alıyor.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 11:27

Düğününüzde şıklığınızı Saat&Saat ile tamamlayın!

Düğününüzde, Saat&Saat’in birbirinden özel markalarının çift uyumunu yansıtan saatleriyle şıklığınızı en üst seviyeye taşıyabilirsiniz.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 10:54

Sivas'ın kuzeyinden Kuzey Anadolu Fay Hattı geçiyor

Bugün Sivas'ta meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşlar endişelenirken Sivas'ta fay hattı var mı, deprem bölgesi mi merak edilirken sarsıntı vatandaşları endişelendirdi.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 10:46

Kandilli ve AFAD son dakika deprem verilerine göre Sivas Karayün'de 4.1 büyüklüğünde deprem oldu

13 Ağustos günü Sivas'ta meydana gelen sarsıntının ardından az önce Sivas'ta deprem mi oldu son dakika, kaç büyüklüğünde araştırılırken Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi paylaşıldı.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 10:23

YKS ek tercihlerinin 23 Ağustos'tan itibaren başlaması bekleniyor

13 Ağustos itibarıyla YKS tercih sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrencinin beklediği sınav sonuçlarının erişime açılmasının ardından ek tercihler ne zaman 2024 merak edilirken ÖSYM boş kontenjan kılavuzu da bekleniyor.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 10:18

Telegram'a herhangi bir erişim engeli gelmezken BTK birçok kez uyarıda bulunmuş

Geçtiğimiz günlerde Instagram'a getirilen erişim engeli yaklaşık 1 hafta sonra kaldırılırken Wattpad ve Roblox için gelen yasak henüz kaldırılmadı. BTK tarafından getirilen erişim engellerinin ardından Telegram kapanacak mı, kapanıyor mu gündeme gelirken henüz bir açıklama gelmedi.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 10:13

YKS tercih sonuçları 13 Ağustos itibarıyla erişime açıldı

8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenen YKS sınavında tercih işlemleri sona erdi. Heyecanlı bekleyişin sona ermesiyle beraber öğrenciler YKS tercih sonuçları açıklandı mı, nereden bakılır merak ederken duyuru geldi.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 10:12

A101 15 Ağustos aktüel kataloğunda Kawasaki Jet Ski, çekme karavan, tiny house ve onlarca ürün satışa çıkıyor!

A101 15 Ağustos aktüel ürün kataloğu yayınlandı. Katalogda merak edilen ürünler arasında Kawasaki Jet Ski, tiny house ve çekme karavan yer alıyor.
Aktüel - Aktüel
13 Ağustos 2024 - 10:03

MİT tarafından düzenlenen operasyon sonucu 11 örgüt üyesi tutuklandı ve birçok internet sitesi kapatıldı

MİT, Jandarma ve USOM tarafından gerçekleşen operasyon sonucunda kişisel bilgileri satan siber casusluk şebekesi yakalandı. Operasyon sonrasında 11 üye tutuklanırken birkaç site de erişime kapatıldı.
Başa Dön Sona Git