Tgrt Haber
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 13:29

Google'da Doodle olan Paris 2024 Paralimpik Oyunları açılış töreni TRT Spor ve Yıldız'da yayınlanacak

Arama motoru Google'da farklı bir görüntü olması dikkatleri çekerken neden farklı, Paralimpik Oyunları nedir merak edilirken Paris'te gerçekleşen açılış töreninin kanalı ve saati de belli oldu. 28 Ağustos-8 Eylül aralığında gerçekleşecek olan etkinlikle ilgili detaylar netleşti.
 - 2750 yıllık tarifle peynir yaptılar
28 Ağustos 2024 - 13:20

Homeros'un İlyada Destanı'ndan çıktı! 2750 yıllık tarifle teleme peyniri yaptılar

Antik Çağda yaşamış İyonyalı şair Homeros'un 2 bin 750 yıllık İlyada Destanı'ndan, genellikle Akdeniz'de tüketilen teleme peyniri tarifi çıktı. Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, keçi sütü ve incir sütünden yapılan Teleme'yi uygulamalı olarak yaptı. Çoban aşı olarak bilinen şifalı tarifte, "Ak sütle incir özü karıştırılır da hani, çarçabuk koyulaşıverir sulu süt, mayalanır göz önünde” ifadelerinin yer aldığı öğrenildi. İşte İlyada Destanı'ndaki teleme peyniri tarifi...
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 13:12

İlkokul 1. ve ortaokul 5. sınıf şube kura çekimi sonuçları e- Okul sistemi üzerinden açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen yazıya göre 1. ve 5. sınıf şubeleri kura ile belirlenecek. Öğrenciler ve velilerin gündeminde ise ilkokul ve ortaokul şube sınıf kura sonuçları açıklandı mı, nereden bakılır sorusu yer aldı.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 13:00

A101 29 Ağustos aktüel kataloğu veresiye okul malzemeleri satışıyla heyecanlandırıyor!

Okulların açılmasına az bir zaman kalmışken A101 marketlere gelen kırtasiye ürünlerinde sunulan ödeme fırsatı hem öğrencileri hem de yetişkinleri oldukça sevindiriyor. A101 29 Ağustos aktüel kataloğunda neler var?
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 12:28

Ferdi Kadıoğlu, Premier Lig takımlarından Brighton'a transfer oldu

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu transfer oldu mu sorusunun cevabı taraftarlar tarafından merak ediliyor. Fenerbahçe tarafından Ferdi Kadıoğlu'nun transferi KAP'a bildirildi.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 12:10

İstanbul Vatan Caddesi 30 Ağustos zafer Bayramı nedeniyle trafiğe kapatılacak

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul'da 30 Ağustos tarihinde Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle Vatan Caddesi trafiğe kapatılacak. Vatandaşlar Vatan Caddesi neden kapalı, ne zaman açılacak ve alternatif güzergahları araştırıyor.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 11:47

Başakşehir UEFA maçı TRT Spor'da ekranlarında şifresiz saat 19.00'da yayınlanacak

UEFA Konferans Ligi Play-off karşılaşmaları rövanş maçları kapsamında temsilcimiz Başakşehir, St. Patrick's Athletic ile karşı karşıya gelecek. Taraftarlar tarafından Başakşehir'in UEFA maçının hangi kanalda şifresiz, saat kaçta yayınlanacağı merak ediliyor.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 11:46

Bu akşamın maç programında Başakşehir - Patrick's Athletic mücadelesi var

UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanşında karşılaşmasında ülkemizi Başakşehir temsil ederken Patrick's Athletic ile karşı karşıya gelecek. Futbolseverlerin yakından takip ettiği liglerde bugün maç var mı, kimin araması yapılırken program netleşti.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 11:39

Uruguaylı futbolcu Juan Izquierdo sahada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti! 15 gün önce çocuğu olduğu öğrenildi

Copa Libertadores turnuvasında Nacional ile Sao Paulo arasında oynanan çeyrek final maçında Uruguaylı futbolcu Juan Izquierdo kalp krizi geçirdi. Yoğun bakıma alınan futbolcu hayatını kaybetti.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 11:21

Zeki Demirkubuz'un Oscar adayı olan Hayat filminin oyuncu kadrosunda Cem Davran ve Umut Kurt yer aldı

Başrollerinde Miray Daner ve Burak Dakak'ın olduğu Hayat filminin Oscar adayı olması gündemde yer alırken oyuncu kadrosunda kimler var, konusu nedir merak edilmişti. Zeki Demirkubuz'un yönettiği Hayat filmi hangi alanda oscar adayı oldu belli oldu.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 11:17

Yurdun dört bir yanında kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ankara etkinlik ve konserleri

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102.yıl dönümü coşkuyla kutlanacak. Ankara Eryaman ve Çankaya semtlerinde düzenlenen etkinlik takvimiyle ücretsiz konserler merak konusu oldu.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 10:54

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlanacak! İstanbul’da yapılacak ücretsiz konserler ve etkinlikler

30 Ağustos Zafer Bayramı, İstanbul Eminönü, Beylikdüzü, Çatalca, Sancaktepe ve Bayrampaşa’da düzenlenen ücretsiz konser ve etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. 30 Ağustos’ta hangi sanatçıların sahne alacağı ise merak konusu oldu.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 10:34

İBB yurt yedek listede olanlar 2-4 Eylül'de SMS ile bilgilendirilecek

İBB yurt başvuru sonuçları açıklandı. Asil listede barınma hakkı kazanan öğrenciler ön kayıt işlemlerinin tarihini beklerken yedek listede olanlar detayları araştırmaya başladı. Yedek liste açıklandı mı, ne zaman açıklanacak merak edilirken tarihler paylaşıldı.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 10:31

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacağı muhtemel rakipler

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ve Galatasaray ülkemizi temsil edecek. Taraftarlar tarafından Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşılaşacağı muhtemel rakipler belli oldu.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 10:28

Haluk Bayraktar, 2021 ve 2022 senelerinde de rekortmen listesinde yer almıştı

Bugün Türkiye'nin 2023 gelir vergisi rekortmenleri açıklanırken listenin ilk sırasında Selçuk Bayraktar yer aldı. İkinci sırada yer alan Haluk Bayraktar'ın kim olduğu merak konusu olurken mesleği nedir, ne mezunu araştırıldı.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 10:25

Ferdi Kadıoğlu Türkiye'den Avrupa'ya transfer olan en pahalı yerli oyuncu oldu

Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Ferdi Kadıoğlu 30 milyon Euro bonservis bedeli ile Premier Lig ekiplerinden Brighton'a transfer oldu. Ferdi Kadıoğlu'nun transferinin ardından bonservisine en çok ücret ödenen Türk futbolcular merak edildi.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 10:25

İstanbul Yenikapı'da jet uçak sesleri Solotürk prova uçuşundan dolayı geliyor

28 Ağustos günü Yenikapı'da yükselen jet savaş uçağı sesleri vatandaşı endişelendirirken İstanbul'da neden jet sesi geliyor, uçaklar neden alçak uçuş yapıyor merak edilmişti. Solotürk, 30 Ağustos günü Yenikapı'da gösteri uçuşu düzenleyecek.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 10:12

85 yaşında hayatını kaybeden Necdet Sakaoğlu'nun cenazesi Amasra şehir mezarlığına defnedilecek

Tarihle ilgili birçok kitabı ve makalesi bulunan tarihçi Necdet Sakaoğlu'nun dün hayatını kaybetmesinin üzerine öldü mü, neden merak edilirken cenazesine dair bilgiler de belli oldu.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 09:46

İBB yurtlarına ön kayıt 28-30 Ağustos aralığında olacak

Bugün açıklanması beklenen İBB yurt sonuçlarının ardından asil listede olan ve hak kazanan adaylar ön kayıt işlemleri ne zaman, nereden yapılacak merak ederken sonuçlar 28 Ağustos'ta erişime açılacak. İBB yurt asil ve yedek liste kayıt tarihleri belli oldu.
Aktüel - Aktüel
28 Ağustos 2024 - 09:39

Valorant'ın yeni ajanı Vyse'ın ne zaman geleceği açıklandı

Dünyanın en popüler FPS oyunlarından biri olan Valorant'ın yeni ajanı Vyse'nin ne zaman geleceği gündem oldu. Oyunun resmi internet sitesinde konuyla ilgili açıklama yapıldı.
Başa Dön Sona Git