Tgrt Haber

Belarus'un men kararı 12 Dev Adam'a yaradı

18 May 2022 18:07 - Güncelleme : 18 May 2022 19:31
Belarus'un men kararı 12 Dev Adam'a yaradı

Basketbol Dünya Kupası 2023 Avrupa Elemeleri B Grubu'nda Belarus'un men edilmesi sonrası aynı grupta yer alan Türkiye, doğrudan ikinci tura yükseldi.

FIBA​'dan (Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği) yapılan açıklamada, FIBA İcra Komitesi bugün önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek FIBA basketbol müsabakaları için Rusya​ Basketbol Federasyonu (RBF) ve Belarus​ Basketbol Federasyonu (BBF) ile ilgili olarak kararları onayladı.

FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023 Avrupa Elemeleri H Grubu'ndan Rusya, B Grubu'ndan ise Belarus, yerlerine başka bir takım atanmadan gruplarından çıkarıldı. Her iki takımın tüm sonuçları iptal edildi ve sonuç olarak, grubun geri kalan takımları şu ana kadar oynanan 4 maçla ikinci eleme turuna yükseldi.

Alınan bu karara göre, Belarus ile aynı grupta yer alan Türkiye​, doğrudan ikinci tura yükselmiş oldu.

Türkiye'nin FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023 Avrupa Elemeleri B Grubu'nda 4 maçta sadece bir galibiyeti bulunuyor. Türkiye, grupta deplasmanda Belarus'a karşı oynadığı maçta mağlup olmuştu.

FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023 Elemeleri dışında FIBA İcra Komitesi, şu kararları aldı:

''Bir sonraki duyuruya kadar Rusya veya Belarus’ta FIBA resmi basketbol müsabakaları düzenlenmeyecektir.

Rusya, 9-17 Temmuz tarihleri arasında Macaristan'da düzenlenecek FIBA U17 Kadınlar Basketbol Dünya Kupası 2022'den çıkarılırken yerine Sırbistan getirildi.

Rusya ayrıca 22 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Avustralya'da oynanacak 2022 FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Kupası yer alamayacak.

Rus ve ve Belerus takımları FIBA 3x3 milli takım müsabakalarından çıkarılmış sayılacak.''

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...