Tgrt Haber

Tolga Peker Kimdir?

10 Eylül 2022 14:27 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 14:56
Tolga Peker Kimdir?

1981 senesinde Köln’de dünyaya gelen Tolga Peker farklı sosyal sorumluluk projelerinde ve girişimcilik alanlarında çalışmalarını sürdüren bir isimdir. Özgün yeni projelerle kendini geliştirmeyi sürdüren ve yenilikçi çalışmalara önem veren Peker, aldığı eğitimin ardından profesyonel iş yaşamına ve projelerine ağırlık verdi.

Şu anda Oliva Group ve Huasheng Electric Group firmalarında Yönetim Kurulu Başkanı ve ayrıca Köln Almanya Kenya​ Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu görevlerini yürüten Peker, çalışmalarına farklı proje ve girişimcilik hedeflerini de eklemektedir. Peki Tolga Peker kimdir, hangi alanlarda çalışmalarını sürdürüyor ve hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Tolga Peker 1981 Yılında Köln Şehrinde Dünyaya Geldi

Köln şehrinde 1981’de doğan Tolga Peker 1999 senesinde Özel Yeni Ufuklar Koleji’nden mezun oldu. Ardından eğitimini Nairobi Üniversitesi’nde İşletme lisansı üzerine tamamladı. Yüksek lisans ve fahri doktorasını da aldıktan sonra farklı projelere adım atmaya başlayan Peker; özellikle mesleği ve sosyal olarak üstlendiği projeler kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarla biliniyor.

Tolga Peker Mütevelli Heyeti Üyeliğine Devam Ediyor

Nyamira Kenya’daki Chieni Toplum Temelli Kuruluş Mütevelli Heyeti Üyesi olan genç isim mevcut proje kapsamında çok sayıda sosyal fayda sağlamayı amaçlıyor. CBO projesi kapsamında öncelikle yoksulluk düzeylerinin azaltılması ve okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için etkin çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca aynı proje kapsamında ‘’herkes için toplum sağlığı ve temiz su’’ gibi önemli amaçlara yönelik çok sayıda hizmet gerçekleştiriliyor.

Tolga Peker Gıda, İnşaat ve Tekstil Sektöründe Çalışmalarını Sürdürüyor

Gerçekleştirdiği hizmetler ve mütevelli heyeti üyeliği ile pek çok faydalı amaca yönelik çalışmalarını sürdüren Peker; CBO Projesi ve çalışmaları hakkında şunları söylüyor: ‘’Kenya’daki dernek üzerinden eğitime başlayan her bir öğrencinin tüm sene boyunca eğitim masraflarını karşılanması, tavuk çiftlikleri üzerinden üretilen yumurtaların her gün ücretsiz olarak ihtiyacı olan ailelere dağıtılması ve bunun yardıma ihtiyacı olan insanlara uygun şekilde ulaştırılmasını sağlıyoruz.

Farklı sektörlerdeki çalışmalarından elde ettiğim gelirleri sosyal projelerde değerlendirdim. Kendi hayatıma ve insanların yaşamına dokunmayı, değer katmayı amaçlıyorum. Bunu bir insanlık görevi olarak görüyor ve insan biriktirmenin önemine inanıyorum.’’ Aynı zamanda tekstil, gıda ve inşaat sektörlerindeki yatırımlarına devam eden Tolga Peker önümüzdeki 2 sene içinde Türkiye’ye 5 milyon USD yatırım yapmayı planlıyor.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...