Tgrt Haber

ABD'de Monako rüzgarı: F1 Las Vegas Grand Prix'sinde pole pozisyonu Leclerc'in

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Kasım 2023 17:25 - Güncelleme : 18 Kasım 2023 17:35
ABD'de Monako rüzgarı: F1 Las Vegas Grand Prix'sinde pole pozisyonu Leclerc'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 22. ayağı Las Vegas Grand Prix'sine, Ferrari takımının Monakolu pilotu Charles Leclerc ilk sıradan başlayacak.

ABD'nin Nevada eyaletindeki 6,2 kilometrelik Las Vegas Strip Pisti'nde 50 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turlarında Ferrari​ pilotu Charles Leclerc​, 1:32.726'lık derecesiyle ilk cebin sahibi oldu.

Monakolu sürücünün takım arkadaşı Carlos Sainz​, 1:32.770'lik süresiyle ikincilik, pilotlar klasmanında dünya şampiyonluğunu önceden garantileyen Red Bull sürücüsü Max Verstappen1:33.104'le üçüncülük, Mercedes pilotu Büyük Britanyalı George Russell 1:33.112'yle dördüncülük elde etti.

SAİNZ'İN ÇABASI CEZAYA TAKILDI

Antrenman seansında pistteki rögar kapağının fırlaması sonucu çoğu pilotun aracının altında hasar meydana geldi. Rögar kapağından nasibini alan Carlos Sainz seans sonrası aracında değiştirdiği güç ünitesi sebebiyle 10 sıra geriden başlama cezası aldı.

Cezanın sebebi ise rögar kapağına çarpmasından sonra güç ünitesine zarar veren Sainz, bataryasını da değiştirdi ve değişim hakkı dolduğu için grid cezası aldı. Böylelikle yarışa 12. sıradan başlayacak. Bu nedenle yarışın başlangıç noktasında, Verstappen ikinci; Russell üçüncü sırada yer alacak.

ABD'de Monako rüzgarı: F1 Las Vegas Grand Prix'sinde pole pozisyonu Leclerc'in

CARLOS SAINZ CEZA SONRASI ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Olayın ardından konuşan Sainz, “Hepinizin gördüğü olayda boynumdan ve sırtımdan darbe aldım. Ne yazık ki şasi, motor, batarya hatta koltuğum bile hasar aldı. Moralim çok bozuk. Gridde ceza almam için ciddi baskı yapıldı. Ortada dönen paranın farkındayım. Formula 1’in düştüğü bu durum karşısında hayal kırıklığı yaşıyorum.” dedi.

YARIŞ SAAT KAÇTA?

Las Vegas Grand Prix'sinde yarış, yarın TSİ 09.00'da yapılacak. Organizasyonda, Verstappen'in 17, takım arkadaşı Sergio Perez'in 2, Sainz'ın ise 1 yarış galibiyeti bulunuyor. Sezonun 6. ayağı Emilia-Romagna Grand Prix'si, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...