Tgrt Haber

Türk Carlsen'i Ediz Gürel Satranç Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı

14 Mart 2023 09:11 - Güncelleme : 14 Mart 2023 09:32
Türk Carlsen'i Ediz Gürel Satranç Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı

Uluslararası Usta (IM) Ediz Gürel, Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası'nın final turlarında sergilediği performansla Azerbaycan'da düzenlenecek FIDE Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Satrançtaki genç yeteneğimiz Uluslararası Usta (IM) Ediz Gürel, Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Bireysel Satranç​ Şampiyonası'nda final turunda aldığı galibiyetle bu yıl Azerbaycan'da düzenlenecek Dünya Kupası​'na katılmaya hak kazandı.

Vrnjacka Banja kasabasında düzenlenen 2023 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası'na 379’u unvanlı olmak üzere 497 sporcu katıldı.

Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası'nda harika bir performans sergileyen ve ikinci GM (büyük usta) normunu da almayı başaran genç yıldızımız IM Ediz Gürel, final turunda aldığı galibiyetle büyük bir başarıya daha imza attı. 14 yaşındaki genç sporcu, bir GM normu daha almayı başarırsa satranç sporundaki en büyük unvan olan GM ünvanı almaya hak kazanacak. Potansiyeli çok yüksek görülen sporcumuz bunu başardığı takdirde ülkemizin yetiştirdiği en genç GM ünvanı olan sporcu olacak.

Türkiye Satranç Federasyonu yaptığı açıklamada, "Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası'nda harika bir performans sergileyen ve ikinci GM normunu da almayı başaran genç yıldızımız IM Ediz Gürel, final turunda aldığı galibiyetle büyük bir başarıya daha imza attı. Ediz Gürel, bu galibiyetle bu yıl Azerbaycan'da düzenlenecek FIDE Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Sporcumuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Yolun açık olsun." ifadelerini kullandı.

 

 
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...