Tgrt Haber

Çocukluğumuzun eğlencesi spora döndü: Yastık Savaşı Şampiyonası ABD'de düzenlendi

01 Şubat 2022 11:55 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:34
Çocukluğumuzun eğlencesi spora döndü: Yastık Savaşı Şampiyonası ABD'de düzenlendi

Amerika’da ilk kez düzenlenen ve profesyonel olarak yapılan ‘Yastık savaşı’ turnuvasına ev sahipliği yaptı. Turnuvayı kazanan sporcuya 5 bin dolar ödül ve şampiyonluk kemeri verildi.

ABD’de ilk kez düzenlenen ‘Yastık Savaşı’ turnuvası profesyonel bir dövüş sporuna dönüştü. 29 Ocak’ta ilk kez Florida’da gerçekleştirilen Yastık Savaşı Şampiyonası’nda 16 erkek ve sekiz kadın 5 bin dolarlık ödül için ringde ter döktü.

BOKS ELDİVENİNİN YERİNİ YASTIK ALDI

Turnuvaya katılan sporcuların çoğu dövüş sanatları ve boks kökenli oldukları belirtildi. Sorucular bu sefer boks eldiveni yerine ellerine yastık aldılar. Turnuvada, kadınlarda Brezilyalı Istela Nunes, erkeklerde ABD’li Hauley Tillman şampiyon oldu.

ŞAMPİYONA 5 BİN DOLAR ÖDÜL

Şampiyonlara 5 biner dolar yaklaşık 67 bin TL ödül ve turnuvayı temsilen şampiyonluk kemeri verildi.

'Yastık savaşı sporu' Boston, Barselona, HongKong, Londra, New York, Paris gibi meşhur şehirlerde adeta bir festival havasında gerçekleştiriliyor. Sporcular, koruyucu giysilerle dizlik ve dirseklik giymek zorunda. Yarışmaların galibi ise oyundaki dayanıklılığına ve kullandığı tekniğe bakılarak belirleniyor.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...