Tgrt Haber

ABD'li bankadan 3 aylık dolar kuru tahmini! 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Bloomberg HT
23 Haziran 2023 17:30 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 17:36
ABD'li bankadan 3 aylık dolar kuru tahmini! 

ABD'li yatırım bankası Citi, TCMB'nin faiz kararı sonrası Türkiye için dolar pozisyonunu uzun vadeli yatırım şeklinde değiştirdi. Banka stratejistlerinin geçtiği notta, 3 ay sonraki dolar kuru tahmini dikkat çekti!

Türkiye​ Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faizleri yüzde 15 seviyesine çekme kararı sonrası ABD'li yatırım bankası Citi​, Türkiye'deki yol haritasını değiştirdi.  Banka stratejistleri tarafından faiz​ kararı sonrası geçilen notta,  kurumun model portföyünün "uzun dolar/T"L olarak güncellendiği duyuruldu.

ÜÇ AY VADELİ ALIŞ ÖNERİSİ

Bloomberg HT'nin aktardığına göre, Citi stratejistleri faiz artırım kararı sonrası yayınladıkları notta ”Model portföyümüzde uzun dolar/TL​ pozisyonuna geri dönüyoruz” ifadalerine yer verdi . Notun dikkat çeken ayrıntısı ise kurumun satın alma önerisi oldu. Stratejistler, dolarda 30 TL hedefiyle üç ay vadeli alış önerdi.

PİYASA BEKLENTİSİ ŞİMDİLİK TUTMADI

Öte yandan faiz, 650 baz puan artışla yüzde 15’e çıkarılırken piyasalardaki düşüş beklentisi şimdilik karşılanamadı. Faiz kararı öncesi 23,5 seviyesinde olan dolar/TL faiz kararı açıklandıktan yarım saat sonra 24 lirayı geçti. Dolar bugün ise 25,59 seviyesine gelerek yeni bir rekor kırdı.

 

Kaynak: Bloomberg HT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bilir 24 Haziran 2023 20:44

Dolar son bahara kadar 50tl olacak yazın kenar a

Sonraki Haber Yükleniyor...