Tgrt Haber

Dolar kuru denge arıyor! 2 Temmuz Salı dolar, euro ve sterlin fiyatları belli oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
02 Temmuz 2024 07:33 - Güncelleme : 02 Temmuz 2024 08:45

Dolar kuru, hem ulusal hem de uluslararası alandaki politik ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Doğal olarak vatandaşlar da gözünü dolar fiyatı üzerindeki değişimlere çevirmiş durumda. İşte dolar kuru 2 Temmuz Salı döviz fiyatları.

Küresel piyasalarda, Fransa'daki seçimlerde aşırı sağın salt çoğunluğu elde etmesinin ardından risk iştahı körüklendi. Yoğun veri akışının yanı sıra önemli merkez banka başkanlarının sözle yönlendirmeleri yatırımcıların dikkatini çekti.

Analistler, dünya genelinde enflasyon endişesinin fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ettiğini belirterek, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin belirsizliklerin sürmesinin yatırımcıları temkinli davranmaya yönlendirdiğini belirtiyor.

GRİ LİSTEDEN ÇIKIŞ ETKİLEDİ

Bunun yanında Kurban Bayramı'nın ardından hızla yükselen dolar kuru, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarılması kararı ile düşüşe geçti.

Peki dolar kuru bugün ne kadar? İşte 2 Temmuz Salı dolar kuru ve döviz fiyatları

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 

Dolar kuru, haftanın ilk gününe düşüşle başlamasının ardından bugün ise 32,62 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise 35,17 seviyelerinde seyrediyor.

Sterlin/TL yüzde 0,3 değer kaybıyla 41,48'den işlem görüyor.

2 TEMMUZ SALI DÖVİZ KURLARI

Dolar kuru denge arıyor! 2 Temmuz Salı dolar, euro ve sterlin fiyatları belli oldu - 1. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...