Tgrt Haber

Dolar kuru Fed etkisinde beklemede! 2 Eylül döviz kurları, güncel dolar, euro, sterlin fiyatı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
02 Eylül 2024 08:10 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 08:14

Dolar kuru eylül ayının ikinci yeni haftanın ilk gününde pozisyonunu koruyor. Geçen hafta gelmen rekorların ardından piyasalar ABD'deki 100 puanlık faiz indirimi beklentisi nedeniyle temkinli bir bekleyişte... İşte 2 Eylül döviz kurları, dolar fiyatı, euro fiyatı, sterlin fiyatı...

Döviz piyasaları, ABD Merkez Bankası​'nın (Fed) yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimine gideceği iddiaları nedeniyle son günlerde yatay seyirde ilerliyor. Söz konusu indirimin yüzde 50'lik kısmının kasım ya da aralık ayında yansıtılması  beklenirken, döviz piyasalarında  "Dolar kuru yükselir mi?" sorusu yeniden popüler hale geldi.

Dolar kuru​ geçtiğimiz hafta 34.50 bandını aşarak rekor kırmıştı. Bu gelişme sonrası analistlerin "Dolar kuru yıl sonuna kadar 36 lirayı bulacak" şeklindeki tahminleri yeniden gündeme geldi. Bunun yanında bazı piyasa uzmanları da, teknik açıdan dolar endeksinde 102,0 seviyesinin direnç, 100,0 seviyesinin destek olarak öne çıktığını belirtiyor.

Peki bugün döviz piyasaları ne durumda? İşte 2 Eylül güncel dolar fiyatı, euro fiyatı, sterlin fiyatı

DOLAR BUGÜN (2 EYLÜL) NE KADAR?

Güncel dolar fiyatı: 34.07 TL

2 EYLÜL EURO FİYATI

Güncel euro fiyatı: 37.74 TL

2 EYLÜL STERLİN FİYATI

Güncel sterlin fiyatı: 44.81 TL

2 EYLÜL DÖVİZ KURLARI

Dolar kuru Fed etkisinde beklemede! 2 Eylül döviz kurları, güncel dolar, euro, sterlin fiyatı - 1. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...