Tgrt Haber

Dolar ne kadar oldu, euro kaç TL? 8 Mart Cuma dolar euro kuru

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com.tr
08 Mart 2024 07:00 - Güncelleme : 08 Mart 2024 07:04
Dolar ne kadar oldu, euro kaç TL? 8 Mart Cuma dolar euro kuru

Son dakika haberi... Dolar ne kadar oldu, euro kaç TL? 8 Mart 2024 Cuma son dakika dolar kuru, euro kuru ve döviz alış satış fiyatlarında son durum ve dolar yıl sonu tahmini...

Son dakika dolar ne kadar oldu, euro kaç TL? Dolar kuru​ tarihi zirveleri yaşadığı bir sürecin içinde yer alıyor. Hafta başında 31,70’e yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan dolar kuru 6 Mart'ta 32 lirayı aşarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

32,0357 TL'ye kadar yükselen dolar yatarımcısının yüzünü güldürürken euro ve sterlinde de tarihi seviyeler test edilmişti. Euro kuru​ 35 lira sınırına kadar yükselirken, 40 lirayı geçen sterlin kuru​ da bu seviyede tutundu.

DÖVİZ KURLARI REKOR SEVİYEDE

Seçim sonrasında kurların daha da yükseleceğine dair beklentilerin etkisiyle yatırımcının talebinin artması Kapalıçarşı ve bankalar arasındaki kur makasnını da açılmasına neden oldu.

Üst üste rekorların ardından "Dolar ne kadar yükselir? Dolarda yükseliş devam edecek mi?" gibi sorulara cevap arayışı da doğal olarak hız kazandı.

Dolar ne kadar oldu, euro kaç TL? 8 Mart Cuma dolar euro kuru - 1. Resim

DOLAR NE KADAR YÜKSELİR? İSLAM MEMİŞ​ CEVAP VERDİ

Enflasyon nedeniyle milyonlarca vatandaş günlük kurlar üzerinden yatırımlarını yönlendirmeye çalışıyor. Bu noktada uzman görüşyleri büyük önem arz ediyor. Döviz yatırımcılarına seslenen yatırım uzmanı İslam Memiş "Dolar kuru yıl sonuna kadar 40/45 TL seviyesine yükselir" derken, kurdaki ciddi bir artışa işaret etti.

Peki 8 Mart Cuma günü bankalar arası piyasada dolar ne kadar oldu, euro kaç TL? İşte döviz kurlarında son durum, dolar, euro, sterlin fiyatı...

DOLAR KADAR, KAÇ TL?

8 Mart dolar kuru dünkü rekorun ardından gelen satışlarla 31 70 sevilerine kadar gerilemişti. Dolarn bugün ise gün açılışı itibariyle 31.80'in üzerinde seyrediyor.

Dolar alış: 31.82

Dolar satış: 31.83

EURO KAÇ TL?

Euro alış: 34.73

Euro satış: 34.80

STERLİN KAÇ TL

Sterlin alış: 40.51

Sterlin satış: 40.54

7 MART PERŞEMBE DÖVİZ KURLARI

Dolar ne kadar oldu, euro kaç TL? 8 Mart Cuma dolar euro kuru - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...