Tgrt Haber
Dünya - Dünya
8 saat 18 dakika önce

McDonald's hamburgerlerinde E. Coli skandalı: Milyar dolarlık dava başladı

ABD'de McDonald's'ın popüler ürünü Quarter Pounder ile ilişkilendirilen E. coli salgını nedeniyle Colorado'da yaşayan Eric Stelly, şirkete dava açtı. Stelly, McDonald's'tan aldığı yiyeceği tükettikten sonra ciddi sağlık sorunları yaşadı ve vücudunda E. coli bakterisi tespit edildi.
Dünya - Dünya
8 saat 26 dakika önce

Zelenskiy Zafer Planı'ndan emin: Rusya'yı Barış Zirvesi'nde göreceğiz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Zafer Planı'nın hayata geçirilmesiyle Rusya'nın Barış Zirvesi'nde yer alacağını söyledi. Zelenskiy, uluslararası topluma yaptığı çağrıda da Rusya'yı barışa zorlamaları gerektiğini ifade etti. 
 - 145 milyon yaşında dinozor fosili bulundu
9 saat 9 dakika önce

Hong Kong'da bir ilk! 145 milyon yaşında dinozor fosili bulundu

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde ilk kez dinozor fosili keşfedildi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, UNESCO Küresel Jeoparkı içindeki Port Adası'nda keşfedilen dinozor fosiline ilk defa rastlandığı ve Kretase döneminde yaşadığının tespit edildiği belirtildi.
Dünya - Dünya
9 saat 47 dakika önce

Japonya'nın yakınında tehlike! Rusya 'Kalibr' füzesini fırlattı

Ukrayna'ya saldırılarına devam eden Rusya, Büyük Okyanus'ta tatbikat amaçlı yüksek hassasiyetli füze fırlattı. Tatbikatta "Kalibr" füze sistemi kullanıldı. Askeri tatbikatın zorlu hava koşullarında yapıldığı bildirildi.
 - Kan donduran mesajlar ortaya çıktı
9 saat 47 dakika önce

Roblox oyununda 10 yaşındaki çocuğa cinayet talimatları verdi! Mesajlar kan dondurucu

ABD'nin Florida eyaletinde 10 yaşındaki bir çocuğun, 2 aylık bebeği mutfak zeminine düşürmesiyle gerçekleşen yaralanmanın altından korkunç detaylar çıktı. Çevrimiçi oynanan Roblox oyununda 36 yaşındaki Tara Alexis Sykes'ın, 10 yaşındaki çocuğua çeşitli cinayet talimatları verdiği ortaya çıktı. 
Dünya - Dünya
10 saat 16 dakika önce

Sokak ortasında canice infaz edildi: Dehşet anları kamerada

Brezilya'nın Petrolina kentinde yaşayan 36 yaşındaki kişisel antrenör Giovanny Diniz Carvalho, evinden çıkarken maskeli ve silahlı bir saldırgan tarafından sokakta canice öldürüldü. Eşini aylar önce trajik bir şekilde kaybeden 3 çocuk babası Carvalho'yu öldürdüğünden şüphelenilen 35 yaşındaki bir askeri polis memuru olayla ilgili tutuklandı.
 - Milyonlarca kişi göç etmek zorunda kaldı
10 saat 55 dakika önce

Sadece 3 ayda 2 binden fazla kişi öldü! Sel başka felaketleri de doğurdu: Milyonlarca kişi göç etmek zorunda kaldı

Afrika'nın Nijer, Çad, Nijerya, Mali, Kamerun ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti de dahil birçok ülkesinde sel felaketleri nedeniyle 2 binden fazla kişi öldü. Sadece 3 ayda yaşanan bu felaketler milyonlarca insanın göç etmek zorunda kaldı. 
 - "İnsanları öldüreceğim"
11 saat 43 dakika önce

Çin'de bir tanker şoförü cinnet geçirerek araçları biçti: İnsanları öldüreceğim

Çin'in en kalabalık ikinci eyaleti olan Shandong'a bağlı Qingdao kentinde bir çimento tankeri şoförü cinnet geçirerek araçlara kasıtlı olarak çarptı. Yıkıma neden olan olayda en az 6 araç hasar gördü. Sosyal medyada gündem olan görüntüler büyük tepki toplarken, yetkililerin başlattığı soruşturma devam ediyor.
Dünya - Dünya
12 saat 38 dakika önce

Akciğeri sönen onlarca vakanın ardından harekete geçildi: Elektronik sigaraya yasak geldi!

İngiltere, elektronik sigara nedeniyle akciğerleri sönen onlarca vakanın ardından harekete geçti. Önümüzdeki yazdan itibaren İngiltere'de tek kullanımlık elektronik sigara satışı yapılamayacak. 
 - Dış basın bu ayrıntıyı kaçırmadı: Türkiye ayrıcalıklı
13 saat 8 dakika önce

BRICS Zirvesi'ne katılan tek NATO lideri Erdoğan! Dış basın bu ayrıntıyı kaçırmadı: Türkiye ayrıcalıklı konumda

Rusya'da savaşın başından bu yana düzenlenen en büyük uluslararası etkinlik olan BRICS Zirvesi'ne katılan tek NATO lideri Recep Tayyip Erdoğan oldu. Dünya basını, bu detayı gözden kaçırmadı ve Türkiye'nin 'denge politikasına' dikkat çekti. 
Dünya - Dünya
13 saat 14 dakika önce

Yapay zeka bağımlısı genç intihar etti! Acılı anne, şirketi suçladı: "Oğlumu ölüme teşvik etti"

ABD'de Megan Garcia isimli bir anne, 14 yaşındaki oğlu Sewell Setzer'in intiharıyla ilgili olarak yapay zeka platformu Character.AI'ı ve Google'ı dava etti. Garcia, oğlunun depresyonunu şiddetlendiren ve intihara sürükleyen bir sohbet botu yüzünden hayatını kaybettiğini iddia ediyor. İşte akılalmaz iddialar.
 - Ukrayna teslim olana ödül verecek
13 saat 42 dakika önce

Rusya, Kim'in askerlerini elinden kaçırdı! Ukrayna teslim olana ödül verecek

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş giderek çıkmaza giriyor. Putin çareyi Kuzey Koreli askerleri kendi savaşında cepheye sürmekte buldu. Çaresiz Kuzey Kore askerleri ise mevzilerini terk ederken, Ukrayna teslim olan askerlere ödül vereceğini açıkladı.
Dünya - Dünya
14 saat 5 dakika önce

'İnsanları öldüreceğim' diyerek çimento tankerini araçların üzerine sürdü! O anları telefonuyla kaydetti

Çin'in Qingdao şehrinde bir çimento tankeri şoförü, ''İnsanları öldüreceğim'' diyerek kasıtlı olarak araçlara çarptı. Polis, saldırganı kısa sürede yakaladı. O anlara ilişkin video, sosyal medyada yayıldı.
Dünya - Dünya
15 saat 1 dakika önce

Son dakika: Tahran'da nükleer santralde yangın çıktı! Facia iddiaları var

Son dakika haberi... İsrail medyasında yer alan ve rejim muhaliflerinin iddialarına göre, Karaj nükleer santralinde yangın çıktı.
 - Dış basın hain planı 'son dakika' olarak böyle servis etti
15 saat 43 dakika önce

Dünya TUSAŞ'a terör saldırısını konuştu! Dış basın hain planı 'son dakika' olarak böyle servis etti

Başkent Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısı dünya basınında da geniş yankı buldu. Önemli basın kuruluşları yaşanan terör saldırısını manşetlerden okuyucularına sundu.
 - 'Vay be faktörü' ve 'sürdürülebilirlik' etkiliydi
15 saat 56 dakika önce

Dünya listesinde Karadeniz'den 2 il var! 'Vay be faktörü' ve 'sürdürülebilirlik' etkiliydi

Gezi yayıncılığının bir numarası Lonely Planet, dünyanın en iyilerinin bulunduğu seyahat listesini açıkladı. Listede, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde bulunan 2 il yer aldı. Tercihlerde, 'mücevherler, yeni yaklaşımlar' gibi az bilinenlerin yanı sıra 'vay be faktörü', 'sürdürülebilirlik' gibi toplum ve çeşitlilik faktörleri de etkiliydi. 
 - Lübnan yangın yeri: 17 nokta vuruldu
16 saat 8 dakika önce

Son dakika | İsrail, İran'a saldırmak üzere! Lübnan'da 17 ayrı nokta vuruldu, can kaybı her saat artıyor

Son dakika haberi... İsrail'de adı açıklanmayan bir yetkili, Tel Aviv'in çok yakında İran'a saldırı düzenleyeceğini öne sürdü. İsrail, gece boyunca Lübnan'ın birçok noktasını hava saldırılarıyla hedef aldı. Lübnan medyası, bunun son bir aydır düzenlenen en yoğun saldırılardan biri olduğunu yazdı. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler... 
 - Avrupa'da ırkçılık çığırından çıkıyor
16 saat 55 dakika önce

Avrupa'da İslamofobi'yi belgeleyen anket yayımlandı! Her iki Müslüman'dan biri insanlık dışı söyleme maruz kaldı

AB'nin önde gelen insan hakları kuruluşu, Müslüman katılımcıların neredeyse yarısının yakın zamanda ayrımcılığa maruz kaldığını söylediği bir anket yayımladı. Anket değerlendirmesinde Avrupa genelindeki Müslümanların, "insanlık dışı Müslüman karşıtı söylem" tarafından körüklenen "endişe verici bir ırkçılık dalgasıyla" boğuştuğu belirtildi.
Dünya - Dünya
18 saat 28 dakika önce

Trump bu kez de cinsel saldırı ile suçlandı! Epstein aracılığıyla tanıştığı mankenden sert sözler

İngiliz basını, Donald Trump'ın 1993 yılında Jeffrey Epstein aracılığıyla tanıştığı Stacey William isimli modele cinsel saldırıda bulunmakla suçladı. Williams, "Bu canavarın Beyaz Saray'a dönmesi fikri benim en büyük kabusum" ifadelerini kullandı.    
 - 3 ülke saldırıya başladı
19 saat 34 dakika önce

ABD seçimlerine Microsoft'tan uyarı: 3 ülke siber etki operasyonlarına başladı

ABD'de seçimlere 2 hafta kaldı. Teknoloji devi Microsoft, Rusya, İran ve Çin'in ülkedeki demokratik süreçleri zayıflatmaya yönelik etki çabalarını artırdığını açıkladı.
Sona Git