Tgrt Haber
 - Yeni varyant yayılıyor
9 saat 58 dakika önce

Almanya'da maymun çiçeği virüsü alarmı! M çiçeğinin yeni varyantı yayılıyor

Almanya'da maymun çiçeği (M çiçeği) virüsünün yeni varyantı 'Clade 1b' görüldü. Yetkililer, ülkedeki genel halk sağlığı için riskin düşük olduğunu bildirdi.
Dünya - Dünya
10 saat 22 dakika önce

İspanya'nın ardından Avustralya'da akılalmaz saldırı: Annenin kucağındaki bebeği hedef aldı

Avustralya'da bir alışveriş merkezinde bir kadın, annesinin kucağındaki bebeğe saldırdı. Saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Polis, kadının fiziki özelliklerini ve giyimini tarif ederek halktan yardım istedi. 
 - Yılda 12 binden fazla kişi ölebilir!
11 saat 5 dakika önce

Bilim insanları felaketi duyurdu: Yılda 12 binden fazla kişi ölebilir, binlerce kişi hastalanabilir

Küresel ısınmanın tetiklediği veya şiddetini artırdığı orman yangınlarının yılda 12 binden fazla kişinin duman solumaları nedeniyle ölebileceği belirtildi. Bilim insanları, birçok kişi için uzun vadeli sağlık sonuçlarına da neden olabileceğini bildirdi.
Dünya - Dünya
13 saat 21 dakika önce

Gökdelenden atlamaya çalışan adamı komşuları kurtardı! Nefes kesen anlar kamerada

Hindistan'ın Noida şehrindeki bir gökdelenin 14. katından atlamayı deneyen adam komşularının cesur hamlesiyle kurtarıldı. O anlar kameraya yansırken ailesinden kaçan adamın zihinsel engelli olduğu ortaya çıktı.
 - Ülkenin şimdiye kadarki en zengin hazinesi
13 saat 31 dakika önce

Tarlada metal dedektörle buldular: Ülkenin şimdiye kadarki en zengin hazinesi

Yedi kişilik metal dedektörü ekibi, İngiltere'nin şimdiye kadarki en zengin hazinesini oraya çıkardı. Bir tarlada bin yıl öncesine ait son derece nadir eserler bulan ekip, dudak uçuklatan bir fiyata buluntuları satınca adeta köşeyi döndü. 
 - Ekipler bile neye uğradığını şaşırdı
13 saat 59 dakika önce

Telefon uğruna canından oluyordu! Ekipler bile neye uğradığını şaşırdı

Avustralya'nın popüler parkurunda yürüyüş yaparken telefonunu düşüren kadın, telefonuna ulaşmak isterken kayaların arasına sıkıştı. Kurtarma ekipleri, 500 kiloluk kayaları yerinden oynatarak saatler sonra kadını kurtarabildi. 
Dünya - Dünya
14 saat 49 dakika önce

Uçağın motoru bagaj kamyonunu havaya uçurup, içine çekti! Paramparça olduğu anlar kameraya yansıdı

ABD'nin Chicago O'Hare Havaalanı'nda pistte bulunan bir uçak, bagaj kamyonunu önce hava uçurdu ardından içine doğru çekti. Yolcuların bavulları uçağın motorunda paramparça olurken o anlar kameraya yansıdı. 
Dünya - Dünya
15 saat 6 dakika önce

Galler'de iki tren kafa kafaya çarpıştı: Ölü ve yaralılar var

Galler'de iki tren kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve bir helikopter sevk edildi. 
 - Ukrayna'ya karşı iki ülkeden askeri iş birliği
15 saat 53 dakika önce

Rusya inkar etse de görüntüler tam tersini söylüyor: Kuzey Kore askerleri Ukrayna'ya karşı savaşacak

Rusya, Kuzey Kore askerlerinin Ukrayna'ya karşı savaşmak için ülkeye geldiği iddialarını reddetse de görüntüler tam tersini ortaya koydu. İlk olarak Ukrayna'nın yayımladığı bir videoda Kuzey Kore askerlerinin Rus asker forması aldığı anlar ardından da askeri iş birliğini kanıtlayan bir fotoğraf ortaya çıktı. 
 - Lübnan'da saldırılar genişledi
16 saat 13 dakika önce

Son dakika | Hizbullah'ın sakladıklarını İsrail buldu! Lübnan'da saldırılar genişledi

Son dakika haberi... İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta saldırılarını genişletti. Hizbullah, İsrail'in hava saldırılarına karşılık en az 70 füzeyle karşılık verdi. İsrail, Hizbullah'ın bir hastanenin altındaki sığınakta sakladığı yüz milyonlarca dolar nakit para ve altın sakladığını iddia ederek, Lübnan hükümetine çağrıda bulundu. Hastane yönetimi ise İsrail'in iddiasını yalanladı. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...
Dünya - Dünya
18 saat 1 dakika önce

Japon araştırmacılardan ilginç tespit: Kediler kelimeleri görüntülerle bağdaştırabiliyor

Kedilerin, herhangi bir ödül veya yönlendirme olmadan kelimelerle görüntüleri ilişkilendirebildiği tespit edildi. Daha önceki çalışmalar, kedilerin isimlerine tepki verdiğini ve tanıdıkları kişilerin fotoğraflarını isimleriyle eşleştirebildiğini göstermişti.
 - Arap Birliği Gazze için bir araya geliyor
19 saat 32 dakika önce

Arap Birliği'nden Gazze kararı: Soykırımın durdurulması için acil toplanacak

Arap Birliği, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik soykırımını durdurmak amacıyla bugün daimi temsilciler düzeyinde acil bir toplantı düzenleneceğini açıkladı.
Dünya - Dünya
21 saat 41 dakika önce

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı alarm veriyor: 21 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'nın güneyindeki Edo eyaletinde Lassa ateşi salgını nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti. Edo eyaleti sağlık yetkilisi Dr. Joseph Okoeguale, Lassa ateşi salgınının eyaletin çeşitli bölgelerine yayıldığını ve toplamda 240 vakanın tespit edildiğini belirtti.
 - Hamas'tan dikkat çeken karar!
22 saat 31 dakika önce

Yahya Sinvar’ın ardından yeni lider merak ediliyordu! Hamas’ın nasıl yönetileceği belli oldu

İsrail tarafından katledilen Yahya Sinvar'ın ardından Hamas'ın nasıl yönetileceği ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Sinvar'ın yerine yeni bir lider atanmayacağı belirtildi. Hamas'ın mart ayında yapılması planlanan seçimlere kadar Katar'ın başkenti Doha merkezli bir idari komite tarafından yönetileceği iddia edildi.
Dünya - Dünya
22 Ekim 2024 - 00:39

One Direction üyesi Liam Payne'in ölüme götüren süreç belli oldu: Otopside dikkat çeken detay

One Direction grubunun eski üyelerinden Liam Payne ölümüyle hayranlarını hüzne boğdu. Kaldığı otelde balkondan düşerek ölen Liam Payne'in otopsisi ortaya çıktı. Payne'in ölüme götüren yasaklı madde ortaya çıktı.
 - Kuzeye göç dalgası sürüyor
21 Ekim 2024 - 23:30

İsrail güneye ilerliyor! İlk kez Beyrut'ta 20 noktayı birden vurdular

İsrail Beyrut'un güney bölgelerini bombalamaya başladı. Savaş uçakları Beyrut'un el-Avzai bölgesini ilk kez bombaladı. Askeri güçlerin 20 noktayı birden vurduğu belirtildi.
 - İsrail üçüncü kez bütçeyi aşacak!
21 Ekim 2024 - 20:02

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının günlük maliyeti açıklandı! 

İsrail'in bir seneyi akşındır Orta Doğu'da devam ettirdiği katliamın faturası ortaya çıktı. İsrail medyası, Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının günlük maliyetinin 500 milyon şekele (133 milyon dolar) çıktığı açıkladı. İsrail Maliye Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin üçüncü kez bütçeyi aşacaklarını belirtti.
 - Korkunç kazada 4 kişi öldü
21 Ekim 2024 - 16:40

Helikopter radyo kulesine çarptı! Korkunç kazada 4 kişi öldü

ABD'nin Teksas eyaletinde bir helikopter, radyo kulesine çarparak düştü. Kazada 1'i çocuk 4 kişi hayatını kaybetti. Kule ise yıkıldı. 
Dünya - Dünya
21 Ekim 2024 - 16:01

Yaşlı kadın ormanda eşinin cansız bedeninin yanında bulundu! Köpeği sayesinde hayatta kaldı

ABD'nin Maine eyaletinde ormanda yürüyüşe çıkan yaşlı çift, yollarını kaybetti. 72 yaşındaki kadın, bulunduğunda eşi hayatını kaybetmişti. Yaşlı kadın ise yanlarındaki köpeği sayesinde hayatta kalmış.
 - İtalyan sörfçünün trajik ölümü
21 Ekim 2024 - 14:57

Kılıç balığı sudan zıpladı göğsüne saplandı! İtalyan sörfçünün trajik ölümü

İtalyan sörfçü Giulia Manfrini, Endonezya'nın Batı Sumatra kıyılarında sörf yaparken trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Manfrini, sörf yaparken kılıç balığı, sudan zıplayıp göğsüne bıçak gibi saplandı. 36 yaşındaki kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
Sona Git