Tgrt Haber

 ABD'de AVM saldırganıyla ilgili şok iddia: Aşırı sağcı gruplarla bağlantısı olabilir 

08 May 2023 16:44 - Güncelleme : 08 May 2023 16:49
 ABD'de AVM saldırganıyla ilgili şok iddia: Aşırı sağcı gruplarla bağlantısı olabilir 

ABD’nin Texas eyaletinde alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti. Saldırganın aşırı sağcı gruplarla bağlantısı araştırılıyor.

ABD’nin Teksas​ eyaletinin Dallas kentinde bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında çocukların da olduğu 8 kişi hayatını kaybetti. Saldırganın aşırı sağcı gruplarla bağının olup olmadığı araştırılıyor. Mauricio Garcia adlı 33 yaşındaki saldırgan olay yerinde polis tarafından öldürüldü. 

ÖRGÜTÜN ADI: SAĞ KANAT ÖLÜM MANGASI 

Saldırganın üzerinde RWDS harflerinin yer aldığı belirtilerek bunun da aşırı sağcı grupların kullandığı “Sağ Kanat Ölüm Mangası” tabirini ifade edebileceği düşünülüyor. Garcia’nın güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ve bir akıl sağlığı sorununun olmadığı belirtildi.  Saldırgan AR-15 model tüfek kullanmış, muharebe kıyafetleri giymiş ve üzerinde çok sayıda mühimmat bulunmuştu.

201’İNCİ TOPLU SALDIRI 

BBC'nin haberine göre tanıklar saldırı anını, saldırganın arabasını alışveriş merkezinin otoparkına park ettikten sonra etrafa ateş ettiğini ve panik ile korku yaşandığını aktararak tanımladı.

Silah Şiddeti Arşivi adlı grubun açıklamasına göre bu son olay ABD'de bu yıl gerçekleşen 201. toplu saldırı oldu.

 

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...