Tgrt Haber

 ABD’de üniversiteye silahlı saldırı: 4 ölü, 1 ağır yaralı... Biden: Bu normal değil

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
07 Aralık 2023 06:28 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 06:35

Nevada Üniversitesi’nde silahlı bir saldırganın rastgele ateş açması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Saldırganın da öldüğü olayın ardından konuşan Başkan Biden, bu tür eylemlerde 40 bin ABD vatandaşının öldüğünü belirterek "Bu, normal değil" dedi.

ABD​ bir kez daha silahlı saldırı​ dehşetiyle sarsıldı. Nevada Üniversitesi’nin Las Vegas​ kampüsünde gerçekleşen silahlı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.

NEDEN SALDIRDIĞI BİLİNMİYOR

Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı saldınıya ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden bilgi verdi. Yapılan açıklamada, yaralı olarak kaldırıldıkları yerel hastanede hayatını kaybeden 3 kurban ile durumu kritik olan bir kurbanın daha olduğu belirdtildi . Olayda saldırganın da öldüğü belirtilirken şahsın nasıl öldüğüne kimliğine ve saldırıyı gerçekleştirme amacına dair ise bilgi verilmedi.

SADECE BİR YILDA 600'DEN FAZLA SALDIRI

ABD genelinde büyük yankı bulan saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden​'dan da açıklama geldi. Eşi Jill ile birlikte saldırıda hayatını kaybedenler için dua ettiklerini belirten Biden, “Ulusumuz sadece bu yıl 600'den fazla kitlesel silahlı saldırı ve silahlı şiddet eylemi nedeniyle yaklaşık 40 bin ölüm vakası yaşadı. Bu normal değil, normalleşmesine de asla izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.

Kendi başkanlığı döneminde attıkları tüm adımlara rağmen, silah şiddeti salgınının önüne geçemediklerini belirten Biden , “Daha fazlasını yapmalıyız ancak Kongre olmadan daha bunu başaramayız” dedi.

Biden, cumhuriyetçi milletvekillerinin silah şiddetini durdurmaya yönelik adımları atma konusunda Kongre'de demokratlarla birleşmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AYNI BÖLGEDEKİ İKİNCİ SALDIRI

Saldırının gerçekleştiği kampüse birkaç kilometre uzaklıkta 2017'de düzenlenen Harvest Müzik Festivali'nde silahlı saldırı olmuş, en az 58 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...