Tgrt Haber

11 yılın ardından gelen Ankara-Şam teması Ortadoğu basınına damga vurdu

29 Aralık 2022 11:50 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 12:27
11 yılın ardından gelen Ankara-Şam teması Ortadoğu basınına damga vurdu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın, Moskova'da temaslarda bulunması Ortadoğu basınında yankılandı. Al-Arabiya, görüşmenin Türkiye'nin Suriye'ye kara harekatı planladığı sırada gerçekleşmesine dikkat çekerken El-Cezire ise Ankara-Şam arasında hala görüş ayrılıkları olduğunu yazdı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akarile MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Moskova​'ya gitmesi ve orada Suriye Savunma Bakanı ile görüşmesi Ortadoğu basınında yankı buldu. 11 yıl sonra yapılan ilk görüşme olarak tarihe geçen temaslara Rus yetkililer de eşlik etti. Al-Arabiya Gazetesi, Suriye krizinin çözümü için temasların devam edeceğini vurguladı. Haberde ayrıca bakanlık arasında ilk temasınTürkiye​'nin Suriye'nin kuzeyinde planladığı harekat öncesinde olmasına dikkat çekildi.

11 yılın ardından gelen Ankara-Şam teması Ortadoğu basınına damga vurdu

''TÜRKİYE İŞ BİRLİĞİ İSTİYOR''

Al-Monitor Gazetesi de iki ülke arasındaki görüşmeye yer verdi. Gazetede yer alan haberde, "Türkiye, Suriye hükümeti ile terör gruplarına karşı işbirliği yapmasını istiyor. Şam da Ankara'dan, askerlerini Suriye'den çekmesini talep ediyor" dedi. Görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şam'a olumlu mesajlar gönderdikten sonra gerçekleştiğinin de altı çizildi.

''GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR''

El-Cezire'de yer alan habere göre, "Suriye konusunda Ankara ile Şam arasında hâlâ büyük görüş ayrılıkları var. Şam'ın Türk askeri varlığını sınırlarından çıkarmak istediğini biliyoruz" ifadeleri yer aldı. Haberde ayrıca, "Türkiye, Suriyeli mültecileri güvenli ve onurlu bir şekilde geri göndermek istiyor" denildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...