Tgrt Haber

12 yaşında Kilimanjaro'ya tırmandı! Afrika’nın zirvesinde bir çocuk

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Ocak 2024 08:50 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 09:04
12 yaşında  Kilimanjaro'ya tırmandı! Afrika’nın zirvesinde bir çocuk

12 yaşındaki dağcı Yusuf et-Tazi bir ilki başardı. Faslı çocuk, Tanzanya’da bulunan 5 bin 895 yükseklikteki Afrika'nın en yüksek dağı Kilimanjaro'ya tırmanmayı başardı.

12 yaşındaki Faslı çocuk Yusuf et-Tazi, Afrika​ kıtasının en yüksek dağı Kilimanjaro'nun zirvesine tırmanmayı başararak bir ilki başardı. Tazi, elindeki Fas​ bayrağıyla, doğu Afrika ülkesi Tanzanya’daki deniz seviyesinden 5 bin 895 yükseklikteki dağın zirvesinden görüntülü paylaşımda bulundu.

"GURUR DUYUYORUM"

Tazi paylaşımında, "Kilimanjaro Dağı'na tırmanan en küçük Faslı Arap olarak tarihi bir başarı elde etmekten gurur duyuyorum. Ülkemi uluslararası sahnede gururla temsil etmekten ve sevgili ülkemizin çocuklarını ve gençlerini onurlandırmaktan çok mutluyum" ifadesini kullandı.

Zirve tırmaışının kaç saat sürdüğünü belirtleyen Tazi, "Çocukluğumdan beri, yüksek dağlara tırmanma tutkum ve hedefim, ailemin tüm üyeleri, özellikle de güçlü bir destekçi ve büyük teşvik kaynağı olan babam Ömer et-Tazi tarafından destekleniyordu" dedi.

AĞRI DAĞI'NA DA TIRMANMIŞTI

Öte yandan baba Ömer et-Tazi oğlu Yusuf'un gerçekleştirdiği bu adımın tüm Faslı gençlerin hayallerine ulaşması için bir ilham kaynağı olduğunu belirtti. Tazi, "Bu başarı sadece benim adımı değil, aynı zamanda ülkemin adını da yüceltti" ifadesini kullandı.

Yusuf et-Tazi Ağustos 2023'te de babasıyla Ağrı Dağı'na tırmanmıştı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...