Tgrt Haber

12 yaşındaki çocuk, IQ testinde Einstein ve Hawking'i geçti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 16:51 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 16:57
12 yaşındaki çocuk, IQ testinde Einstein ve Hawking'i geçti

İngiltere'de 12 yaşındaki bir çocuk, IQ testinde 162 puan aldı. Çocuk testten aldığı bu sonuçla birlikte, Albert Einstein ve Stephen Hawking'i geride bıraktı.

İngiltere'de yaşayan 12 yaşındaki Rory Bidwell, popüler bir IQ​ testi olan "Cattell B" testine girdi. Testten 162 puan, yani tam puan alan çocuk, büyük bir şaşkınlığa neden oldu. Çünkü çocuk bu aldığı puanla Albert Einstein ve Stephen Hawking'i bile geride bıraktı. İki fizikçinin IQ'su 160'tı.

MENSA'YA DAVET EDİLDİ

7’inci sınıf öğrencisi olan Rory'nin, iki yaşındayken 100 parçalı bulmacaları tamamladığı, ikinci sınıftayken de cebir konusunda uzmanlaştığı öğrenildi. Rory bu skorla birlikte dünyanın en büyük ve en eski yüksek IQ topluluğu olarak tanımlanan Mensa'ya katılmaya davet edildi.

Mensa, standartlaştırılmış IQ testleri veya diğer onaylı zeka testlerinde yüzde 98 veya daha yüksek başarı oranına sahip kişilere açık, kar amacı gütmeyen bir kuruluş.

12 yaşındaki çocuk, IQ testinde Einstein ve Hawking'i geçti

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...