Tgrt Haber

Elon Musk'ın yeni gözdesi! 14 yaşında Kairan Quazi, SpaceX'te işe başlayacak  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
11 Haziran 2023 21:41 - Güncelleme : 11 Haziran 2023 21:42
Elon Musk'ın yeni gözdesi! 14 yaşında Kairan Quazi, SpaceX'te işe başlayacak  

ABD'de yaşayan 14 yaşındaki Kairan Quazi, kariyerine bir başarı daha ekledi. Geçmişi başarılarla dolu olan Quazi, 'süper zekiler' sınıfına girerken önümüzdeki günlerde milyarder iş insanı Elon Musk'ın ekibine katılacak. 

Santa Clara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden bu ay mezun olması beklenen 14 yaşındaki 'süper zeka' Kairan Quazi, iş insanı Elon Musk​'ın sahibi olduğu SpaceX​'te işe başlayacak. 14 yaşındaki Kairan Quazi, geçtiğimiz cuma günü verdiği röportajda, üniversite hayatının en mutlu yılları olduğunu söylemişti. 

2 YAŞINDA AKICI ŞEKİLDE KONUŞTU 

14 yaşındaki genç, SpaceX'in uydu internet ekibi Starlink​ ile çalışmak için kolları sıvarken, bu işe başlamasıyla birlikte daha büyük bir projenin parçası olacağını ifade etti.

Kairan 2 yaşındayken tam cümlelerle konuşurken kreşteyken öğretmenlerine ve sınıf arkadaşlarına radyodan dinlediği haberleri anlattığı öğrenildi. 

9 yaşındayken okul ödevlerinin kendisini zorlamadığını hisseden Ailesi, öğretmeni ve çocuk doktoru onun daha ileri düzeyde eğitim almaya hazır olduğu konusunda fikir birliğine vardı. Ailesi onu kabul edecek bir üniversite bulmakta biraz zorlansa da sonra Livermore, Kaliforniya'daki Las Positas Koleji'ne yerleşti. 

Elon Musk'ın yeni gözdesi! 14 yaşında Kairan Quazi, SpaceX'te işe başlayacak  

SORULAN SORUYA YAŞINDAN BÜYÜK CEVAPLA KARŞILIK VERMİŞ

Kairan'ın ailesi BrainGain Magazine'e, 9 yaşındayken yapılan IQ testlerinin zekasının genel nüfusun yüzde 99,9'unda olduğunu gösterdiğini söyledi. Kendisine bir dahi olup olmadığı sorulduğunda, ailesinin ona "Deha bir eylemdir, insan üzerinde etkisi olan büyük sorunları çözmeyi gerektirir" dediğini hatırlıyor.

Santa Clara Üniversitesi'ndeki mühendislik okuluna transfer öğrencisi olarak kabul edildikten sonra Kairan, bu büyük sorunları çözmesine izin veren bir kariyer yolunu takip etme özgürlüğünü bulduğunu hissetti. 

Elon Musk'ın yeni gözdesi! 14 yaşında Kairan Quazi, SpaceX'te işe başlayacak  

TEKNOLOJİ DEVİNDE İŞE BAŞLADI 

Kairan üniversitedeyk enannesi ile birlikte staj için başvurabileceği yerlerin bir listesini yaptığını söyledi. Intel'de Akıllı Sistemler Araştırma Laboratuvarı Direktörü olan Lama Nachman, 10 yaşındaki Kairan'la bir görüşme yaptı ve görüşmenin sonucunda kabul edildiğini kendisine iletti.

Gelen olumlu mesajdan sonra Kairan LinkedIn sayfasında "Silikon Vadisi'nin en çok övünen şirketlerinin 'hayır' dediği bir denizde, TEK bir liderin evet demesi... açılan bir kapı... her şeyi değiştirdi" ifadelerinin yer aldığı bir gönderi paylaştı. 

Elon Musk'ın yeni gözdesi! 14 yaşında Kairan Quazi, SpaceX'te işe başlayacak  

SON DURAĞI MUSK'IN YANI 

Kairan bu yıl Instagram'da bir iş görüşmesine hazırlandığını duyurdu. Bir dizüstü bilgisayarın önünde iş kıyafetleri içinde bir fotoğrafını paylaştı.

Birkaç hafta sonra bu durumu, SpaceX'teki kabul e-postasından bir ekran görüntüsü takip etti.

Kairan İşe başladığında annesiyle birlikte Redmond, Wash'a taşınacak.

İlk gününde ne giymeyi planladığı sorulan Kairan, bir e-postada "tepeden tırnağa SpaceX ürünleriyle gelmeyi" planladığını söyleyerek şaka yaptı. "Yürüyen bir reklam olacağım! Şaka bir yana, muhtemelen kot pantolon ve tişört giyeceğim, böylece bir mühendis olarak ciddiye alınabilirim" ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...