Tgrt Haber

15 yaşında İngiltere'den kaçıp DEAŞ'a katılan genç kızdan ibretlik sözler: Çocuklarınıza beni örnek gösterin

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Dailystar
26 Temmuz 2022 12:19 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 12:45
15 yaşında İngiltere'den kaçıp DEAŞ'a katılan genç kızdan ibretlik sözler: Çocuklarınıza beni örnek gösterin

Henüz 15 yaşındayken İngiltere'den kaçarak Suriye'ye gelip DEAŞ'a katılan Shamima Begum, büyük pişmanlık yaşadığını açıkladı. 2015 yılında kaçtığı ülkesine geri dönmek istediğini belirten Begum, yetkililerden yardım istedi.

2015 yılında İngiltere'den kaçarak Suriye​'ye kaçan ve terör örgütü DEAŞ​'a katılan Shamima Begum, katıldığı bir canlı yayında aradan geçen 7 yılda gördüklerinin ve yaşadıklarının oldukça ağır geldiğini anlattı. Büyük bir pişmanlık yaşadığını söyleyen Begum, şimdilerde Suriye'nin kuzey doğusunda bulunan Roj esir kampında 'radikallikten uzaklaştırılmış' diğer kadın mahkumlarla birlikte kaldığını belirtti.

Kampta artık İngiliz tarzı tişört, tozluk giyip güneş gözlüğü takabildiğini anlatan Begum, Birleşik Krallık hükümetine geri dönüşüne izin vermeleri için yalvardı. Suriye'ye kaçıp terör örgütü DEAŞ'a katılmasının ardından vatandaşlıktan çıkarılan Begum, yine de ömrünü Sıriye'de tamamlama olasılığını da kabullendiğini söyledi.

15 yaşında İngiltere'den kaçıp DEAŞ'a katılan genç kızdan ibretlik sözler: Çocuklarınıza beni örnek gösterin

''ÇOCUKLARA BENİ ÖRNEK GÖSTERİN''

Genç kız, Suriye'nin kuzey doğusundaki Roj esir kampından gazetecilere verdiği röportajda "Olabildiğince İngiliz olmak istiyorum. Ergenlikte çok kibirli olabiliyorsunuz, bu yüzden bazen zor yoldan, yaşayarak öğrenmek zorunda kalıyorsunuz. Beni kötü örnek olarak gösterebilirsiniz. Çocukların aynı hataya düşmesini engelleyecekse elbette kötü örnek olarak gösterebilirsiniz beni. Çocuklara beni gösterip 'Onun gibi olma' deyin" ifadelerine yer verdi.15 yaşında İngiltere'den kaçıp DEAŞ'a katılan genç kızdan ibretlik sözler: Çocuklarınıza beni örnek gösterin

Kaynak: Dailystar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...