Tgrt Haber

2 bebeğini öldürüp buzdolabında sakladı aldığı ceza tepki çekti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Şubat 2024 14:54 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 14:55
2 bebeğini öldürüp buzdolabında sakladı aldığı ceza tepki çekti

Güney Kore’de mahkeme, 2018 ve 2019 doğumlu 2 bebeğini de henüz 1 günlükken öldürüp buzdolabında saklayan kadını 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Güney Kore’de 2 bebeğini de canice öldürüp saklayan kadının yargılandığı davada karar verildi. Suwon Bölge Mahkemesi, 2018 ve 2019 yıllarında doğan 2 bebeğini de henüz 1 günlükken boğarak öldüren ve cesetlerini buzdolabında saklayan kadına sadece 8 yıl hapis cezası verildi.

AVUKATTAN PİŞKİN TALEP

Kadının avukatı cinayet​ yerine daha az ceza gerektiren “yeni doğmuş çocuğu öldürme” suçundan yargılanmasını talep ederken, mahkeme bu talebi reddetti. Açıklanan kararda sanığın kendisine ihtiyaç duyan muhtaç canlıları 1 günlükken öldürmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Sanığın cesetleri saklamadığı ve cenaze töreni için buzdolabında muhafaza etmek istediği yönündeki akılalmaz savunması da kabul edilmedi.

2 bebeğini öldürüp buzdolabında sakladı aldığı ceza tepki çekti - 1. Resim

EŞİNE KÜRTAJ YAPTIRDIĞINI SÖYLEDİ, CESETLERİ BUZDOLABINDA SAKLADI

Güney Kore’nin Suwon şehrinde yaşayan 30’lu yaşlarındaki bir kadın​ 2018 ve 2019 yıllarında doğan 2 bebeğini de boğarak öldürüp cesetlerini buzdolabına saklamıştı. Doğumların hastane kayıtlarında gözüküp nüfus kayıtlarında gözükmediğinin fark edilmesi üzerine geçen yılın Haziran ayında zanlının evinde arama yapılmıştı.

Yapılan aramada buzdolabında 2 bebeğin cansız bedenine ulaşılmıştı. Ekonomik zorluklar nedeniyle 12, 10 ve 8 yaşlarındaki diğer 3 çocuğuna bakamadığı için cinayetleri işlediğini söyleyen zanlının, eşine ise kürtaj yaptırdığını söylediği ortaya çıkmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...