Tgrt Haber

2015'te tespit edilen alaska çiçeğinden ilk ölüm... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 15:54 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 15:57
2015'te tespit edilen alaska çiçeğinden ilk ölüm... 

ABD'de 2015 senesinde bulunan ve küçük memelilerden bulaştığı tespit edilen 'alaska çiçeği' virüsü sebebiyle ilk ölüm verildi. 

ABD'nin Alaska​ eyaletinde 2015 yılında bulunan 'alaska çiçeği' adlı virüs nedeniyle kanser​ tedavisi gören bir kişi ocak ayında hayatını kaybetti. 

The Guardian'da yer alan habere göre, virsü küçük memeli hayvanlardan bulaşırken emptomları arasında döküntü ve kas ağrısı bulunuyor. 

Eyalet yetkilileri enai Yarımadası'nda yaşayan ve virüsle enfekte olduğu anlaşılan yaşlı bir erkeğin, Kasım 2023'te hastaneye kaldırıldığını ve ocak sonunda hayatını kaybettiğini bildirdi. 

2015'te tespit edilen alaska çiçeğinden ilk ölüm...  - 1. Resim

VİRÜS 2015 YILINDA BULUNDU 

Yaşamını yitiren kişinin kanser tedavisi gördüğü ve aldığı ilaçlar sebebiyle bağışıklık sisteminin baskılandığı ifade edildi.

Yayınlanan bültende sağlık yetkilileri, bu durumun hastalığın ağır seyretmesine sebep olmuş olabileceğini kaydetti. Hayatını kaybeden 'yaşlı' hastanın kaç yaşında olduğu ise açıklanmadı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...