Tgrt Haber

2023'ün iki yüzü.... İsrail'in katliamı ve dünyanın eğlencesi bir araya getirildi

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Aralık 2023 10:50 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 10:51

2023 yılının son günleri yaşanırken dünyada yaşananların iki ayrı yüzü görüntülere böyle yansıdı. Bir yanda dünyaya Gazze savaşının hüznü çökmüşken diğer yanda normal hayatına devam edenlerin neşesi karelere böyle yansıdı.

Dünya genelinde festivallerle, eğlencelerle geçen 2023 yılı İsrail’in saldırılarıyla birlikte Gazze​ için katliam olarak sona eriyor. Anadolu Ajansı yıla damga vuran olaylarla Gazze’deki vahşeti yansıtan kareleri bir araya getirdi. Gazze’de saldırılarda yaşanan dramın yanında diğer insanların eğlencesi fotoğraf karelerine yansıdı.

Hindistan'da 'renklerin festivali' olarak bilenen 'Holi Festivali', ABD’nin New York​ kentinde kutlanması renkli görüntüler oluşturdu. Öte yandan İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar​ sonucu Han Yunus'a düzenlenen saldırılar sonucu ölü ve yaralıların olduğu kareler görüntülere yansıdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nda yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kutlamaları için hazırlıklar büyük bir coşkuyla devam etti. Gazze'ye yapılan saldırı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar, Deir Al-Balah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi.

New York kenti, 100 metreyi aşan yükseklikteki ve özellikle Manhattan bölgesinde yoğunlaşan 1300'den fazla yapısıyla, dünyanın en çok gökdelenine sahip şehirleri arasında yer alıyor. İsrail savaş uçaklarının başlattığı yoğun bombardıman sonucu Gazze Şeridi'ndeki Cibalya beldesinde bir çok bina moloz yığını haline geldi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 9 Mayıs Zafer Günü kutlamaları kapsamında, başkentin birçok noktasında havai fişek gösterisi düzenlendi. Luzhniki spor kompleksinde atılan havai fişekler, Moskova Devlet Üniversitesini renklendirdi İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar aralıksız devam ediyor. İsrail güçleri, Gazze kentindeki Al-Shati Kampı bölgesine aydınlatma fişeği attı.

2022 FIFA Dünya Kupası final maçında Fransa'yı penaltı atışlarında mağlup eden Arjantin, Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Maç sonrası düzenlenen kupa töreninde Arjantin oyuncusu Lionel Messi'ye Adidas Altın Top ödülü takdim edildi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin naaşları, yakınları tarafından cenaze namazı kılınıp toprağa verilmek üzere Gazze'nin Deyr Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi morgundan teslim alındı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...