Tgrt Haber

22 bin DAEŞ militanı öldürüldü

23 Ocak 2016 08:23
22 bin DAEŞ militanı öldürüldü

ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyonun 2014'ten bu yana yürüttüğü hava operasyonlarında şimdiye kadar 22 bin DAEŞ militanının öldürüldüğü açıklandı

Fransa Savunma Bakanı Jean- Yves Le Drian, ABD liderliğindeki uluslararası ittifakın Irak ve Suriye'deki operasyonlarına ilişkin bilgi verdi. France 24 kanalına konuşan Le Drian, koalisyonun 2014'ten beri yaklaşık 22 bin terör örgütü DAEŞ mensubunu öldürdüğünü kaydetti. Son günlerde DAEŞ'e karşı önemli başarılar elde edildiğine değinen Le Drian, "Uzun zamandır DAEŞ'ten geniş ölçekli bir saldırı görmedik. DAEŞ şu anda çok kırılgan bir durumda fakat halen dikkatli olmalıyız" ifadesini kullandı. Bu arada Rus savaş uçaklarının Suriye'nin Deyru'z Zor vilayetine bağlı Bolil ve Tabiye köylerine düzenlediği hava saldırılarında 50 sivil hayatını kaybetti. İdlib vilayetindeki Sarmada beldesinde yerleşim yerine düzenlenen hava saldırısı sonucunda da aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...