Tgrt Haber

3 ülke anlaştı: Rusya sınırına savunma hattı kurulacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ocak 2024 02:51 - Güncelleme : 20 Ocak 2024 03:16
3 ülke anlaştı: Rusya sınırına savunma hattı kurulacak

Ukrayna-Rusya savaşından sonra güvenlik endişesi yaşayan 3 Baltık ülkesi, Rusya ve Belarus ile olan sınırlarına savunma sistemi kurma konusunda anlaşmaya vardı.

Yaklaşık 2 yıl önce Rusya​ ile Ukrayna​ arasında patlak veren ve tüm dünyayı derinden etkileyen savaş​, birçok ülkeyi tedirgin etti. Savaş nedeniyle güvenlik endişesi yaşayan Baltık ülkeleri Letonya​, Estonya ve Litvanya; Rusya ve destekçisi Belarus ile olan sınır hattına savunma sistemi inşa etme konusunda el sıkıştı.

SAVUNMA YUVALARI KURULACAK

Estonya, Letonya ve Litvanya, doğu sınırı boyunca "Baltık Savunma Hattı" inşa edilmesi konusunda anlaşma sağladı.

Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur, sosyal medya hesabından Letonyalı ve Litvanyalı mevkidaşları Andris Spruds ve Arvydas Anusauskas ile fotoğrafını paylaşıp, sınıra yakın gerekli yerlere savunma yuvalarının kurulacağını duyurdu.

Pevkur, üç ülkenin de doğu sınırına "Baltık Savunma Hattı" inşa edilmesinde anlaştığını belirtti.

3 ülke anlaştı: Rusya sınırına savunma hattı kurulacak

"BU SAVUNMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Savunma Bakanı Pevkur, yaptığı yazılı açıklamada da "Rusya'nın Ukrayna ile savaşı, Estonya'yı korumak için ekipman, mühimmat ve insan gücünün yanı sıra sınırda savunma yapılarına da ihtiyacımız olduğunu gösterdi" ifadesini kullandı.

Estonya kamu yayıncısı ERR'nin haberine göre, Estonya, Rusya ile olan 294 kilometrelik sınırına yaklaşık 600 sığınak inşa edecek. İnşaatın 2025'te başlaması planlanıyor.

Baltık ülkelerinin liderleri, Aralık 2023'te Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenledikleri yıllık görüşmede, bölgesel gelişmeler, güvenlik ve savunma konularını ele almıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...