Tgrt Haber

30 saniyenin 7 milyon dolar olduğu final: Super Bowl 2024

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: The New York Times
11 Şubat 2024 11:50 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 12:20
30 saniyenin 7 milyon dolar olduğu final: Super Bowl 2024

ABD tarihinin en çok merak uyandıran finali olması beklenen Super Bowl 2024 için geri sayım başladı. 12 Şubat Pazartesi sabaha karşı oynanacak karşılaşmada 30 saniyelik reklamların ücreti tam 7 milyon dolar. Yayıncı kuruluş CBS’in organizasyondan toplam 650 milyon dolar reklam geliri elde edeceği tahmin ediliyor.

Bir final maçı olarak ele alındığında dünyanın en büyük spor etkinliği olan Amerikan Futbol Ligi (NFL); bir diğer adıyla Super Bowl için sayılı saatler kaldı. 12 Şubat Pazartesi sabaha karşı oynanacak finalde bu yıl Kansas City Chiefs ile San Fransisco 49ers karşı karşıya geliyor.

Nevada eyaletinin Las Vegas kentinde oynanacak finalin yayın haklarını CBS televizyonu elinde bulunduruyor. Dev final CBS’in yanı sıra grubun çatısı altında bulunan Paramount+ ve Nickelodeon tarafından da canlı yayınlanacak.

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN FİNAL OLMASININ SEBEBİ TAYLOR SWİFT

Super Bowl 2024’ün tarihin en çok ilgi çeken finali olması bekleniyor. Bunun en önemli nedeni de mega star Taylor Swift’in Kansas City Chiefs takımının önemli oyuncularından Travis Kelce ile olan ilişkisi.

30 saniyenin 7 milyon dolar olduğu final: Super Bowl 2024 - 1. Resim

Swift’in Tokyo’daki konserinden hemen sonra özel uçağıyla Las Vegas’a uçup locasında yerini alacak olması finale olan ilgiyi olağanüstü boyutlara taşıdı.

DÜNYA REKLAM SEKTÖRÜNDEKİ PASTANIN EN BÜYÜK PAY SAHİPÇİSİ 

Super Bowl, yaklaşık 800 milyar dolar büyüklüğe sahip dünya reklam sektörünün de en büyük etkinliği. Bu yıl final sırasında yayınlanacak 30 saniyelik reklam spotlarının ücreti tam 7 milyon dolar. CBS’in bu yılki Super Bowl’da toplam 650 milyon dolar reklam geliri elde edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: The New York Times
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...