Tgrt Haber

4 kişi tüm risklere rağmen yanardağın içine girdi

06 Eylül 2014 19:09
4 kişi tüm risklere rağmen yanardağın içine girdi

Vanuatu'daki aktif bir volkanın ağzından içeri inen 4 kişi tüm risklerine rağmen lavları görüntülediler. Böylece aktif bir volkana en çok yaklaşabilen isimler oldular.

Sıradışı aktiviteler düzenleyen ABD merkezli Xola şirketinden Sam Cossman, Kanadalı kâşif ve televizyoncu George Kourounis ve macera yapımlarının ünlü isimleri Geoff Mackely ile Brad Ambrose, aktif bir volkana en fazla yaklaşabilen isimler oldu. Güney Pasifik'teki Vanuatu Cumhuriyeti'nde bulunan Marum Krateri'ne giden dört kişi, dünyanın en tehlikeli ve girilmez bölgelerinden biri olarak gösterilen volkana girdiler. Görüntülerde, ekibin volkanın yakınına helikopterle yaklaştığı, kraterin içine riskli bir iniş yaptıkları ve yüzlerce derece sıcaklıktaki lavlara yaklaştıkları görülüyor. Yaklaşık 2 bin yıldır aktif olan yanardağı, en son 1913 yılında patlamıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...