Tgrt Haber

53 yıllık gizem çözüldü! İçindeki 5 kişiyle beraber kaybolan uçağa ne olduğu anlaşıldı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
12 Haziran 2024 15:29 - Güncelleme : 12 Haziran 2024 15:52
53 yıllık gizem çözüldü! İçindeki 5 kişiyle beraber kaybolan uçağa ne olduğu anlaşıldı

1971 yılında 5 yolcusuyla beraber kayıplara karışan uçak, son elli yıldır tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Yakın zamanda yapılan bir kurtarma görevi sırasında bir uzman, 53 yıllık gizemi çözdü.

Burlington Uluslararası Havaalanı'ndan, 27 Ocak 1971'de kalkan uçak​, içindeki iki mürettebatı ve 3 çalışanıyla beraber kayıplara karıştı. Karlı ve soğuk bir gece olmasıyla beraber arama-kurtarma çalışmaları zorlukla yürütülebildi. Fakat 53 yıllık aramalar şimdiye kadar hiç başarılı olamadı. 

53 yıllık gizem çözüldü! İçindeki 5 kişiyle beraber kaybolan uçağa ne olduğu anlaşıldı - 1. Resim

UÇAK GÖLÜN DİBİNDEN ÇIKTI

Şimdiye kadar birçok kez uçaktaki yolcular için arama yapıldı fakat bir ize rastlanmadı. Fakat uzman Garry Kozak, bir görev sırasında, Jet Commander uçağı olduğunu düşündüğü şeyi buldu. Kozak, enkazın yerini tespit etti ve gerçekten emin olana kadar ailelerine bilgi vermedi. 

53 yıllık gizem çözüldü! İçindeki 5 kişiyle beraber kaybolan uçağa ne olduğu anlaşıldı - 2. Resim

Uçağın enkazı, Champlain Gölü'nün dibinde oksijen tankıyla beraber bulundu. Fakat uçağın tamamına hiçbir zaman ulaşılamadı. Kozak, NBC 5 News'e, 490 mil karelik gölün dibinde başka hiçbir kurumsal jetin bulunmadığı bildirildiğinden, uzun süredir kayıp olan uçağı bulduğundan emin olduğunu söyledi.

Kayıp uçağın yerini tespit eden Kozak, tüm bulgularını onaylanmak üzere Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu ve yetkililere sundu.  

53 yıllık gizem çözüldü! İçindeki 5 kişiyle beraber kaybolan uçağa ne olduğu anlaşıldı - 3. Resim

UÇAĞI ÇIKARMAK İÇİN SABIR VE PARA GEREKİYOR

Soruşturmaya yakın bir uzmanın NBC 5 News'e yaptığı açıklamada, batık uçağa ne olacağı belli değil. Uçağın çıkarılmasının çok zaman, sabır ve para gerektireceğini söyledi. 

53 yıllık gizem çözüldü! İçindeki 5 kişiyle beraber kaybolan uçağa ne olduğu anlaşıldı - 4. Resim

Uçak kazasında hayatını kaybeden Frank Wilder'ın oğlu Frank Wilder, keşiften dolayı içinin rahatladığını ve artık umudunun kalmadığını dile getirdi:

''Şu anda şok ve inanamamanın karışımını hissediyorum. Bu günün gerçekleşeceğini hiç düşünmemiştim. Buldukları için çok rahatladım.''

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...