Tgrt Haber

575 milyon dolarlık kripto vurgunu: ABD peşlerinde

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
23 Kasım 2022 00:21 - Güncelleme : 23 Kasım 2022 00:25
575 milyon dolarlık kripto vurgunu: ABD peşlerinde

Estonya’da binlerce kişiyi dolandırarak 575 milyon dolarlık kripto para vurgunu yapan iki kişi yakalanırken, ABD zanlıların kendilerine iadesini istedi.

Estonya​'da kripto para dolandırıcılığı ile suçlanan iki kişi Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI ile yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

ABD, bu kişilerin ülkeye iade edilmesini istiyor. Potapenko ve Turogin’in binlerce kişiyi kripto para madenciliğinde kullanılan HashFlare adlı sisteme ve sahte bir sanal bankaya yatırım yapmaya ikna ettiği öne sürülüyor.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Potapenko ve Turogin’in elektronik dolandırıcılık ve kara para aklamak için komplo kurmakla suçlandığını ve iddianame hazırlandığı belirtildi. ABD'de bu suçlar 20 yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor.

ABD İADELERİNİ İSTİYOR

Açıklamada bu kişilerin Estonya’nın başkenti Tallinn’de mahkemeye çıkarıldıkları ve ABD’ye iade kararının beklendiği kaydedildi.

Adalet Bakanlığı, mağdurların HashFlare’in kripto para madenciliği operasyonlarına yatırım yapmaya yönlendirildiğini belirtti.

2015-2019 yılları arasında binlerce kişinin yarım milyar dolardan fazla para vererek HashFlare’den sözleşme satın aldığı kaydediliyor.

Potapenko ve Turogin’in ayrıca, Polybius adlı bir sanal banka kurduklarını ve kâr payı ödeyeceklerini söyleyerek insanlardan 25 milyon dolar topladıkları ancak böyle bir bankanın hiç kurulmadığı ifade ediliyor.

Zanlıların binlerce kişiden topladıkları paralarla en az 75 gayri menkul ve lüks arabalar satın aldığı bildiriliyor.
Zanlıların avukatları iddialarıyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...