Tgrt Haber

6 bin ev sular altında kaldı

03 May 2014 20:30
6 bin ev sular altında kaldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısında yer alan Ebu Gureyb ilçesindeki 6 bin evin Felluce Barajı'nın taşması nedeniyle sular altında kaldığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Ebu Gureyb Kaymakamı Osman Nevvaf, Felluce Barajı'ndan taşan suların ilçenin "En-Nasr ve es-Selam" bölgesine kadar ulaştığını ve 6 bin evin sular altında kaldığını söyledi. "Çok sayıda ailenin bölgeyi terk ettiğini" belirten Nevvaf, "zor durumda olan bu ailelere Bağdat Valisinin başkanlık ettiği ortak operasyon birliği tarafından yardımların ulaştırıldığını" kaydetti. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, nisan ayının ortalarında Felluce Barajı'nın kontrolünü ele geçirmesinin ardından Ebu Gureyb bölgesi sular altında kalmıştı. IŞİD, ay başında barajın kapaklarını 4 gün boyunca kapalı tutmuş ancak 9 Nisan Çarşamba günü aldığı ani bir kararla kapaklardan bir kısmını açarak bölgede su baskınları yaşanmasına yol açmıştı. IŞİD'in 15 Nisan'da kapakların büyük bir kısmını yeniden kapatması sonucu Fırat Nehri'nin su seviyesi yükselmiş ve pek çok semt sular altında kalmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...