Tgrt Haber

60 bin arıyı çaldılar! Arı hırsızlığı gittikçe yayılıyor

11 Şubat 2022 09:15
2020 ile 2021 arasında ABD'deki arı kaybının yüzde 45,5 olduğu ortaya çıktı.

ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki bir market zincirinin 60 bine yakın arısı çalındı. Ülkede son yıllarda kovan hırsızlığı gitgide arttı.

2020 ile 2021 arasında ABD'deki arı kaybının yüzde 45,5 olduğu ortaya çıktı.

Pensilvanya'daki Giant Company market zinciri, meyve sebze üretiminde verimliliği artırmak için Carlisle bölgesinde beledikleri arılardan yaklaşık 60 bininin çalındığını bildirdi. Açıklamada, ABD'de son zamanlarda azalma gösteren arı popülasyonunun yerel gıda zincirinin önemli bir parçası olduğu belirtildi.

Pensilvanya'da 2021'de arı nüfusunun yüzde 41 azaldığı bildirilirken Nisan 2020 ile 2021 arasında ülkedeki arı kaybının yüzde 45,5 olduğu ortaya çıktı. Ek olarak, ABD'deki gıda arzının yaklaşık 3'te birinin tozlaşmaya dayandığı, ABD'deki arı popülasyonunda görülen azalmanın tarım endüstrisi ve çevrecilerde ciddi endişelere neden olduğun altı çizildi.

ARI HIZSIZLIĞI YAYGINLAŞIYOR!

Ocak 2020'de, California eyaletinde de her biri 50 binden fazla arı barındıran 92 kovanın Yuba şehrindeki çiftlikten çalındığı haberi basında yer almıştı.

Oregon merkezli Pottsy's Pollination and Honey Farm'ın sahibi ve arı uzmanı Mike Potts, son 10 yılda hastalıkların böcekleri öldürmesi nedeniyle arı kovanı hırsızlıklarının daha yaygın hale geldiğini dile getirmişti.

60 bin arıyı çaldılar! Arı hırsızlığı gittikçe yayılıyor

Ağustos 2021'de ise New York'un Long Island bölgesindeki üç çiftlikte özel olarak yetiştirilen ve soğuğa dayanıklı olduğu için "Survivor Stock" diye adlandırılan arıların çalındığı bildirilmişti.

Aynı tarihlerde ABD medyasında iklim değişikliğinin etkisiyle yaşanan kuraklığın arı kolonilerini zayıflattığı, bunun sonucu olarak ülkedeki bal üretiminde azalma beklendiği bilgisi işlenmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...