Tgrt Haber

60 km'lik Rus konvoyunun bilinmeyenleri! ABD basınından çarpıcı analiz

08 Mart 2022 17:39 - Güncelleme : 08 Mart 2022 18:19
60 km'lik Rus konvoyunun bilinmeyenleri! ABD basınından çarpıcı analiz

13 gündür devam eden Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. En son yabancı basın, Kiev'e giden Rus konvoyunun uydu görüntülerini yayınladı. Yazıda konvoyun sırları gün yüzüne çıkarıldı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 13. gününde de devam ediyor. Başkent Kiev'e ilerleyen 60 kilometrelik Rus konvoyu ile ilgili uydu görüntülerini yayınlayan Washington Post çarpıcı bir analize yer verdi. Yazıda Kiev’e ilerleyen 60 kilometrelik Rus konvoyunun içindeki bilinmeyenleri ele alındı. ABD'li yetkililere göre konvoyun içinde Rusya'yı sıkıntıya sokacak gizemler bulunuyor. İlk olarak konvoyda dikkat çeken şey gıda ve yakıt kıtlığının yaşandığı. Konvoydaki araçları inceleyen yetkililer, özellikle gıda konusunda sıkıntıların olduğunu dile getirdi. Öteki taraftan konvoyun dağılım planı belirli kısımlarına saldırmayı kolay hale getiriyor. Bu durum Rusya'nın stratejik bir hatası olarak ifade ediliyor.

60 km'lik Rus konvoyunun bilinmeyenleri! ABD basınından çarpıcı analiz

Rus araştırmaları direktörü ve Rus ordusu konusunda uzman olan Micheal Kofman, yakıt ve mühimmat taşıyan araçların dışarı çıkma eğiliminde olduğunu söyledi. Ancak Kofman'a göre yine de kamuflaj yetenekleri çok kötü değil.

SAVAŞ ARAÇLARI DA VAR

Bazı ABD'li yetkililere göre ise konvoyun asıl görevi Rus güçlerini yenilemek ve donanıma destek olmak. Nitekim Pentagon Sözcüsü John Kirby de dün yaptığı açıklamada "Konvoyun daha çok ikmal amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Ancak savaş araçlarının varlığını da göz ardı etmiyoruz" dedi. Yine de konvoyun ilerlemesindeki aksaklıklar ve eksik yanları uzay teknolojisi şirketi Maxar tarafından anbean kaydediliyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...