Tgrt Haber

90 metre yükseklikten düşüşte inanılmaz kurtuluş! Sosyal medyadan paylaştılar: Yaşıyorsunuz

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Insider
19 Aralık 2022 17:21 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 17:41
90 metre yükseklikten düşüşte inanılmaz kurtuluş! Sosyal medyadan paylaştılar: Yaşıyorsunuz

ABD'de Cloe Fields ile erkek arkadaşı Christian Zelada 90 metre yükseklikten düştü. Ancak inanılmaz bir şekilde hayatta kalmayı başaran arkadaşların sosyal medyandan “Gülümseyin, yaşıyoruz” paylaşımı duygulu anlar yaşattı ve binlerce yorum yağdı. 

Cloe ve erkek arkadaşı Christian, San Gabriel sıradağlarından geçen ve orman manzaralı 'Angeles Crest' yolunda araba sürerken kontrolü kaybetti.  Otomobil reklamlarında sıklıkla fon olarak kullanılan dramatik virajlı yolda yolculuklarına devam eden çift arkalarından gelen başka bir aracın ısrarla korna çalması üzerine ona yer açmak için kenara çekilmeye çalıştı. Böylece uçuruma doğru sürüklenirken buldular.

DEMEKKİ HERŞEY BÖYLE BİTECEK 

Insider'a konuşan Cloe "Bundan sonra bildiğimiz tek şey düşüyorduk" dedi ve ekliyor "Bağırarak erkek arkadaşımın adını söylüyordum ama tam olarak ne yaşadığımızı kafamda oturtamamıştım." Christian kız arkadaşını sakinleştirmek için sürekli ‘sorun yok, sorun yok' diyordu ancak uçurumdan aşağı giderken o da kendi kendine "demek ki her şey böyle bitecek' diye düşündüğünü itiraf etti.

90 METRE AŞAĞI YUVARLANDILAR 

Araç uçurumdan 90 metre aşağı yuvarlandıktan sonra ters bir şekilde Monkey Canyon'a düştü.  Otomobil korkunç bir hale gelse de çift hayatta kalmıştı. Ters duran arabanın içinde ilk şoku atlatan gençler emniyet kemerlerini çıkarıp hızla dışarı çıktılar. Birbirlerinin durumunu kontrol eden çift küçük yaralanmalar ve morluklar dışında bir şey olmadığını görünce rahat bir nefes aldı. Ancak onları bekleyen bir başka sorun daha vardı.  Büyük bir çaresizlikle çevreyi tarayan genç çift, düştükleri yerin 10 metre uzağında Cloe'nin cep telefonunu buldu ancak tam da bekledikleri gibi telefon parçalanmıştı ve sinyal almıyordu.

90 metre yükseklikten düşüşte inanılmaz kurtuluş! Sosyal medyadan paylaştılar: Yaşıyorsunuz

EKRANDA BELİREN SÜRPRİZ MESAJ! 

Cloe kırılmış telefonunu açmaya çalışırken ekranda sürpriz bir mesaj belirdi. Yaşadıkları kabusu tersine çeviren o mesaj Apple'ın çarpışma algılama özelliğinin bir parçasıydı. Trafik kazası algılama özelliğine sahip telefon acil servis ile iletişime geçmişti. Telefon kapsama alanı dışındayken bile acil servis ile iletişime geçmeye yarayan uygulamaya, çiftin konum bilgilerini ve durumlarını yetkililere bildirmesine yardımcı oldu. Yarım saat sonra kurtarma ekiplerini taşıyan bir helikopter bölgeye geldi ve çifti kurtardı.

"GÜLÜMSEYİN, YAŞIYORSUNUZ"

Los Angeles Güvenlik Hizmetleri, çiftin kurtarıldığı anlara ait görüntüleri yayınladı. Sosyal medyada dikkat çeken görüntülerde çiftin kanyondan çıkarıldığı ve helikoptere alındığı anlar görülüyor ve arama kurtarma ekibinden birisi gençlere sesleniyor: "Gülümseyin, yaşıyorsunuz." 

Kaynak: Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...