Tgrt Haber

Macaristan'dan AB'ye rest: Rus gazına yönelik yeni AB yaptırımlarına izin vermeyeceğiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Sputnik Türkiye
22 Ekim 2022 21:02 - Güncelleme : 22 Ekim 2022 21:48
Macaristan'dan AB'ye rest: Rus gazına yönelik yeni AB yaptırımlarına izin vermeyeceğiz

Ukrayna'nın işgal girişimle başlayan Rusya ile AB arasındaki yaptırım savaşında beklenmedik bir gelişme yaşandı. AB ülkesi Macaristan'ın Başbakanlık Ofisi Başkanı Gergely Guiyas tarafından yapılan açıklamada, Rusya'dan gaz tedarikine yönelik yeni yaptırımları veto etmeye devam edecekleri duyuruldu.

Vladimir Putin​'in 24 Şubat sabahı saldırı emriyle başlayan Rus ordusunun Ukrayna​'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. Rusya​'nın işgal girişimiyle birlikte yaptırımlar peş peşe açıklayan ABD​ ve AB​ ülkeleri kendilerini adeta yaptırım savaşının içinde buldu.

Özellikle enerji alanında yaptırım kararı alan AB ülkeleri, Rusya'dan kömür ve petrol ithalatını büyük oranda azaltmaya çalıştı. Bu yaptırım kararlarından sonra AB ülkeleri enerji kriziyle boğuşur hale geldi. Doğal gaz ihtiyacının yüzde 40'ını Rusya'dan karşılayan AB ülkeleri, doğal gazı başka kaynaklardan temin etmede yaşanan zorluklardan dolayı Rusya'ya karşı yeni gaz yaptırımlarına sıcak bakmıyor.

"YENİ YAPTIRIMLARI VETO ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Doğal gaz tedariki konusunda büyük bir sıkıntı yaşayan Macaristan, Rusya'ya karşı yeni yaptırımlara sıcak bakmayan ülkeleri arasında yer alıyor. Başbakanlık Ofisi Başkanı Gergely Guiyas tarafından yeni açıklamada, Rusya'dan gaz tedarikine yönelik yeni yaptırımları veto etmeye devam edecekleri duyurdu.

ABD VE AB'YE MÜZAKERELERE KATILMA ÇAĞRISI

Guiyas, Macaristan’ın bu konuda pragmatik bir yaklaşım benimsediğini ve Gazprom ile yapılan sözleşmelerin Budapeşte'nin Ukrayna krizindeki tutumuyla hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı.

Guiyas ayrıca, Rusya'ya yönelik yaptırımların Ukrayna sorununun çözümüne bir katkısının olmadığını ve sadece Avrupalılara zarar verdiğini belirterek, ABD ve AB’ye Moskova ve Kiev arasındaki müzakerelere katılma çağrısı yaptı.

 

Kaynak: Sputnik Türkiye

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...