Tgrt Haber

AB ve BM'den Suriye için saygı duruşu

05 Nisan 2017 17:01
AB ve BM'den Suriye için saygı duruşu

AB ve BM'nin Brüksel'de düzenlediği Suriye toplantısında, kimyasal saldırı sonucu hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

70 ülke ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantı, Suriye'nin İdlib kentinde Esad'ın katlettiği insanlar için sessiz başladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, saldırı sonrası Suriye'den gelen fotoğrafların uluslararası kamuoyu olarak birleşilmesinin önemini ortaya koyduğunu kaydederek, "Şiddete, savaşa yeter. Suriyeliler, barış ve ülkelerini demokrasi ve özgürlük içinde yeniden inşa etmek istiyor." dedi.

AB ve BM'den Suriye için saygı duruşu

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de "Dünkü dehşet verici olaylar, ne yazık ki Suriye'de savaş suçlarının devam ettiğini ve uluslarası hukukun sık sık ihlal edildiğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...