Tgrt Haber

ABD 6 yıl aradan sonra Suriye'yi vurdu

07 Nisan 2017 04:45
ABD 6 yıl aradan sonra Suriye'yi vurdu

ABD, Suriye rejimine ait hava üssüne 50'den fazla füze fırlattı. Trump saldırıyla ilgili, 'Kimyasal silahlar bulunduruyordu, vurduk' dedi.

Pentagon Suriye rejimine ait bir hava üssüne 50'den fazla Tomahawk füzesi fırlattığını açıkladı. Esed rejimine ait hava üssünün, Akdeniz'deki ABD'ye ait savaş gemilerinden vurulduğu kaydedildi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye rejimine ait bir hava üssüne 50’den fazla Tomahawk füzesi fırlattıklarını açıkladı. Pentagon’da gazetecilere açıklama yapan askeri bir yetkili “Suriye rejimine ait bir hava üssüne ait 50’den fazla Tomahawk füzesi fırlattık.” dedi.

Füze saldırısının Akdeniz'de konuşlandırılan bir ABD askeri gemisinden yapıldığı kaydedildi. Bu arada füze saldırılarının Pentagon'da toplantı sürerken gerçekleştiği bildirildi. USS Ross ve USS Porter ABD füze destroyerlerinin Pentagon'daki görüşmeler sırasında Suriye açıklarına yaklaştığı ve füzelerle Humus yakınlarında Şaryat hava üsssünü hedef aldığı duyuruldu. 
Şaryat üssü Rusya'nın Palmira'ya yönelik DEAŞ operasyonları sırasında Rus helikopterleri tarafından kullanılmıştı. 
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görev yaptığı dönemde ABD'nin Suriye'ye yönelik askeri operasyonu en son 6 yıl önce gerçekleşmişti. 


Al-Shayrat üssü DEAŞ ile mücadele çerçevesinde Rusya'nın Palmira'ya yönelik operasyonları sırasında kullanılmıştı. Rus helikopterleri askeri üssü yoğun olarak kullanmıştı. Trump yaptığı kısa açıklamada, 'Bu gece, Suriye'de kimyasal saldırı gerçekleştiren uçakların kalktığı hava alanına saldırı emri verdim' dedi.

"YAPTIKLARIMIZ BUNUNLA SINIRLI OLACAK"

ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi "Vurulan üssün kimyasal saldırıların yapıldığı üs olduğunu düşünüyoruz. Bir sonraki talimata kadar yaptıklarımız bununla sınırlı olacak." dedi.


NELER YAŞANMIŞTI?

ABD Başkanı Donald Trump, İdlib'te yaşanan kimyasal silah saldırısı nedeniyle askeri müdahale olabileceğini belirtmişti. Pentagon da bu açıklamayı destekleyici nitelikte bir duyuru ile askeri müdahalenin seçenekler arasında olduğunu ifade etmişti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Lafta kalmasın. Eğer bu hakikaten icraat ortaya konulursa, biz de Türkiye olarak, bize ne düşüyorsa, biz bunu yapmaya hazırız. Biz bundan asla çekinmeyiz, kim olursa olsun çekinmeyiz" yorumunda bulunmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...