Tgrt Haber

ABD-Avustralya ortak tatbikatında helikopter düştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Temmuz 2023 11:10 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 11:23
Fotoğraf: Arşiv

ABD ve Avustralya'nın ortak askeri tatbikatında bir helikopter düştü. Kaza sonrası tatbikat geçici olarak durdurulurken helikopterin Avustralya ordusuna ait olduğu aktarıldı.

Fotoğraf: Arşiv

ABD ile ortak tatbikata katılan Avustralya ordusuna ait MRH-90 Taipan tipi helikopter düştü. Gece saatlerinde Hamilton Adası yakınlarında meydana gelen kazayı, Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles duyurdu.

TATBİKAT GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ekip yönledirilirken, helikopterde bulunan mürettebattan 4 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Marles, kaza nedeniyle tatbikatın geçici olarak durdurulduğunu da sözlerine ekleyerek, arama kurtarma çalışmalarına verdiği destek için ABD'ye teşekkür etti.

TATBİKATA 30 BİNDNE FAZLA PERSONEL KATILIYOR

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre; ABD ve Avustralya'nın iki yılda bir düzenlediği Talisman Sabre isimli tatbikata bu yıl 13 ülke ve 30 binden fazla askeri personel katılıyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Avustralya'da bulunuyor.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...