Tgrt Haber

ABD basını Blinken'ı eleştiri yağmuruna tuttu: Utanç verici bir başarısızlık

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
08 Kasım 2023 16:53 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 18:02

Ankara'ya inişinde hiçbir üst düzey yetkilinin karşılamadığı ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken kendi ülkesinde de eleştirilerin hedefi oldu. Blinken'ın Ortadoğu'ya gerçekleştirdiği ziyaretlerin analizini yapan ABD basını, "Utanç verici başarısızlık" yorumunda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken​'ın yaptığı ziyaretler başına iş açtı. İsrail'in ardından geldiği Türkiye​'de hiçbir bakan düzeyinde yetkili tarafından karşılanmadı. Blinken'ı, Esenboğa Havalimanı'nda, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı ve çok sayıda yetkili karşıladı.

Bakan Fidan ile bir araya gelen Blinken'ın, görüşme sırasında bir hayli gergin olduğu dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan, ABD basını da Blinken'ı topa tutarken, gazeteler "Utanç verici bir başarısızlık" manşetini attı.

ABD BASINI BLINKEN'I TOPA TUTTU

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın yaptığı ziyaretler başına iş açtı. ABD'li The Nation, Blinken'ın diplomatik gezisinin "utanç verici bir başarısızlık" olduğunu yazdı.

ABD basını Blinken'ı eleştiri yağmuruna tuttu: Utanç verici bir başarısızlık

"GAZZE'Yİ DÜMDÜZ ETMEK İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI"

"Hafta Sonu Biden'ın Orta Doğu Politikası Çöktü" başlıklı yazıda, Blinken için durumun olabileceklerin en kötüsü olduğu belirtildi. Biden'ın Gazze'yi dümdüz etmek için İsrail'e yeşil ışık yaktığı hatırlatılan haberde, görülen tek şeyin Biden'ın Orta Doğu stratejisinin sonu anlamına gelen bir reddedilme olduğu yazıldı.

"NETANYAHU ATEŞKESE HAYIR DEDİ"

Blinken'in cebinde 14 milyon dolarlık askeri paketle gittiği İsrail'de "insani ateşkes" istediği belirtildi. ABD'nin çelişkili adımlar attığı söylenilen haberde, Netanyahu'nun ateşkesi reddettiği hatırlatıldı.

ABD basını Blinken'ı eleştiri yağmuruna tuttu: Utanç verici bir başarısızlık

ERDOĞAN GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

Netanyahu'nun saldırıların durmasının ardından ciddi bir siyasi krizle karşı karşıya kalmasının yanı sıra ABD'den de istediği desteği görmediği ifade edildi. Blinken'in ziyaretlerinin diğer duraklarında da durumunun daha iyi olmadığı hatırlatıldı. Ankara'ya geldiğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ tarafından reddedildiği yazıldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...