Tgrt Haber

ABD basını yazdı: Hedef Gazze'yi dümdüz etmek!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: NY Times
27 Ekim 2023 08:21 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 12:31
ABD basını yazdı: Hedef Gazze'yi dümdüz etmek!

İsrail'in Gazze'ye yönelik 21. gününe giren orantısız bombardımanı ABD'nin önde gelen gazetesi New Yort Times, "21. yüzyılın en yoğun saldırısı" olarak nitelendirdi. Gazeteye demeç veren eski İsrailli general ise Tel Aviv yönetiminin amacının Gazze'yi dümdüz etmek olduğunu açıkça söyledi.  

İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılarda bugün 3 hafta geride kalıyor. Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği kapsamlı harekatın ardından şu ana dek 20 gün geride kalırken bu süre zarfında daha önce görülmemiş bir güçle Gazze​'yi bombardımana tutan İsrail tanklarını da devreye sokmaya başlardı

Kara harekatını ABD'nin talebiyle erteleyen Tel Aviv yönetimi buna rağmen önceki akşam kara kuvvetlerini tank ve zırhlı araçlarla Gazze Şeridi’ne kuzeyine soktu. Tanklar Hamas’a ait olduğunu iddia ettiği noktaları hedef aldı. Bir yandan da sınırda kurduğu 8 cephede askeri yığınağını artıran İsrail, kara harekatının hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı.

20 GÜNDE 7 BİN HEDEF VURULDU 

İsrail'in korkunç şiddeti sürerkenç ABD’li New York Times (NYT) gazetesinde dikkat çekici bir analiz habere yer verildi. Haberde İsrail’in Gazze’yi hedef alan saldırıları, içinde bulunduğumuz 21’inci yüzyılın en yoğun saldırıları şiklinde nitelendirildi.

ABD'nin önde gelen gazetesi New Yort Times,

20 gün içinde İsrail ordusunun 7 binden fazla hedefin vurulduğu ifade edilen haberde 2 bin 704’ü çocuk olmak üzere 6 bin 500’den fazla insanın bombardmanda öldüğü, bunun 1982’deki Lübnan Savaşı’ndan bu yana Filistinliler için en ölümcül süreç olduğu belirtildi değinildi.

YIKIMA KESKİN NİŞANCI BAHANESİ

Diğer yandan, emekli İsrail Hava Kuvvetleri generali Relik Şafir de gazeteye verdiği demeçte İsrail'in Gazze'ye yönelik  planlarına değindi. Şafir, ordunun amacının kara tünel ağının çökertilmesinin yanı sıra bölgedeki yüksek binaları imha ederek olası ‘keskin nişancı’ noktalarının önüne geçmek olduğunu söyledi.

İsrail'in büyük planının ise bölgeyi dümdüz ederek oluşturulan güvenli koridorlar aracılığıyla sahada ilerlemek olduğunu dile getiren Şafir, kara harekâtı başladığında Hamas’ın gerilla savaşında tutunabileceği tüm yapıların yıkılması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: NY Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...