Tgrt Haber

ABD basınından Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili kritik iddia: Çatışmaların yeni adresi Bahmut

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: New York Times
28 Kasım 2022 11:19 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 11:33
ABD basınından Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili kritik iddia: Çatışmaların yeni adresi Bahmut

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken ABD menşeli New York Times, savaşın akıbetine yönelik kritik bir analiz yazdı. Gazete savaşın yeni adresini yazarken Ukrayna, Rusya'nın yeni hamlesini açıkladı.

24 ŞubatRusya Devlet Başkanı Putin​'in emri ile başlayan savaş​ devam ediyor. ABD menşeli New York Times (NYT) gazetesi, Rusya​'nın Herson'dan çekilmesi ile yeni bir evreye giren savaşın yeni adresini yazdı. NYT 'Ukrayna'da Bakhmut​, 2 Ordu İçin Kanlı Girdap Oldu' başlıklı haberinde çatışmaların yeni merkez üssünün bu bölge olduğu bilgisine yer verdi.

UKRAYNA’DAN BELARUS’A SUÇLAMA 

Bölgedeki çatışmalar devam ederken Ukrayna​ Rusya'nın B planını açıkladı.  Ukrayna Genelkurmayı, Rusya'nın Beyaz Rusya'da konuşlanmış bazı birliklerini ve personelini Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarına nakletmeyi planladığını söyledi. Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada işgal altındaki bölgelere Belarus'ta konuşlu birlikler ile takviye beklendiği bilgisine yer verildi.

Belarus'un savaşa girmemesi ile bu cephe açılmazken Rusya bu askerleri çatışma bölgelerine naklederek sahada avantaj sağlamaya çalışıyor.

ABD basınından Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili kritik iddia: Çatışmaların yeni adresi Bahmut

BELARUS'TAN UKRAYNA'YA UYARI

Geçtiğimiz günlerde Belarus'tan Ukrayna'ya barış görüşmeleri ile ilgili bir uyarı gelmişti. Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko Ukrayna'yı Rusya ile barış görüşmelerine başlamaya ve savaşta daha fazla zayiat vermemeye çağırmıştı. Lukashenko, Ukrayna'nın Rusya ile müzakereyi reddetmesinin 'tamamen yıkım'la sonuçlanacağını savunmuştu.

Belarus lideri "Her şey Ukrayna'ya bağlı. Nitekim artık her şey Ukrayna'nın elinde. Kendi halkları arasında çok sayıda ölüm görmek istemiyorlarsa dursunlar" demişti.

 

Kaynak: New York Times
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...