Tgrt Haber

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı yapıldı: Kulağından vuruldu

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
14 Temmuz 2024 01:30 - Güncelleme : 15 Temmuz 2024 16:41

Son dakika haberi... Donald Trump kürsüde konuşma yaparken ateş açıldı. Yaralanan Trump'ın yüzünden kanlar aktığı görüldü. Pensilvanya eyaletindeki mitinginde saldırıya uğrayan Trump gizli servis tarafından araca bindirilerek uzaklaştırılırken saldırganın kimliği de belli oldu. Saldırı girişiminden saatler sonra yeni bir açıklama yapan Trump, "Korkmayacağız, aksine kötülüğe meydan okuyacağız" mesajını paylaştı. Olayın ilk 24 saati yaşanan tüm gelişmeler haberimizde...

15.07.2024 09:37

TİME DERGİSİNDEN "TRUMP" KAPAĞI: ZAFERİN İLANI GİBİ

ABD merkezli dünyanın önde gelen haber ve politika dergisi Time, Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından temmuz sayısında dikkat çeken bir kapak kullandı.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı yapıldı: Kulağından vuruldu - 1. Resim

Trump'ın saldırının ardından kolunu havaya kaldırdığı fotoğrafa yer veren dergi, bu görsele "Eski Başkan, ülke gergin durumdayken hayatta kalmayı başardı" notunu iliştirdi. 

Time dergisi, haziran ayında gerçekleştirilen Trump-Biden düellosunun ardından da çarpıcı bir kapak yayımlamıştı. "Trump için açık bir zafer" olarak yorumlanan düellonun ardından Time, Biden'ı kapak çerçevesinin dışına çıkarken resmetmiş, "Panik" başlığını kullanmıştı.


15.07.2024 08:57

TRUMP: ÖLMÜŞ OLMAM GEREKİYORDU

Donald Trump, New York Post gazetesine uğradığı suikast girişimi hakkında yeni bir demeç verdi. Trump, Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi için Milwaukee'ye yolculuğu esnasında özel uçağında verdiği röportajda, neredeyse hayatına son verecek "çok gerçeküstü bir deneyim" yaşadığını söyledi.

Sağ kulağı büyük beyaz bir bandajla sarılı olan Trump, "Hastanedeki doktor daha önce böyle bir şey görmediğini, buna mucize dediğini söyledi"  ifadelerini kullanırken sözlerini, "En inanılmaz olan ise sadece dönmekle kalmayıp tam zamanında ve ölçüsünde dönmüş olmamdı. Ya şans eseri ya da Tanrı sayesinde hayattayım. Nadiren kalabalığa bakarım. O anda bunu yapmamış olsaydım şu an konuşuyor olmazdık, değil mi? Sadece yarı dönmüş olsam, arkadan beynime isabet ederdi. Diğer yöne dönmüş olsam doğru kafatasımın içinden geçerdi. Mükemmel bir dönüş yapma şansım binde birdi. Aslında burada olmamam gerekiyordu, ölmüş olmam gerekiyordu. Tam o saniyede dönmem, saldırganın ateşi kesmemesi oldukça şaşırtıcı. Çok şaşırtıcı. Gerçekten burada olmamam gerekiyordu" şeklinde tamamladı.


15.07.2024 00:34

FBI: İÇ TERÖRİZM KATEGORİSİNDE SORUŞTURULUYOR

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimine ilişkin açıklamada, Trump’ın vurulmasının potansiyel iç terörizm kategorisinde soruşturulduğu belirtildi.

FBI Özel Ajanı Kevin Rojek de gazetecilere yaptığı açıklamada, suikast girişiminde kullanılan silahın yasal olarak satın alınmış “AR tarzı 556 tüfek” olduğunu söyledi. Rojek, silahın saldırgan Thomas Matthew Crooks’un babası tarafından satın alındığına inandıklarını aktardı. Crooks’un silahı babasının bilgisi dışında alıp almadığını henüz bilmediklerini ifade eden Rojek, saldırganın tek başına hareket ettiğini kaydetti.


14.07.2024 21:19

BIDEN'DAN YENİ AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı son açıklamasında Trump için koruma emri verdiğini açıkladı. Trump son açıklamasında şunları söyledi:
"Bu tür bir saldırıya kesinlikle ABD'de yer yok. Bu bizim bütün değerlerimize aykırı. Bunun yaşanmasına izin veremeyiz. Görüş ayrılıkları yaşayabiliriz ama ABD olduğumuzu unutmayacağız. Olayla ilgili brifing aldık. Henüz erken aşamadayız. Saldırının amacını bilmiyoruz. Trump'ın korunması için emir verdim. Dün tam olarak ne olduğunun çıkarılması için ayrı bir soruşturma emri verdim."


14.07.2024 20:37

KURŞUNUN İSABET ETTİĞİ KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI: EŞİNİ VE KIZLARINI KORUYORDU

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi sırasında ölen kişinin eski itfaiyeci Corey Comperatore olduğu belirlendi.

NBC News'ün haberine göre, Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, Trump'ın mitingi sırasında vurularak hayatını kaybeden kişinin kimliğini açıkladı.

Shapiro, miting sırasında Trump'ın arkasında oturan ve kurşun isabet eden vatandaşın eski itfaiyeci Corey Comperatore olduğunu belirtti.

Comperatore'nin silah sesi duyduktan sonra kızları ve karısını korumaya çalışırken hayatını kaybettiğini kaydeden Shapiro, 50 yaşındaki itfaiyeciyi kahraman olarak nitelendirdi.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı yapıldı: Kulağından vuruldu - 1. Resim


14.07.2024 19:23

MELANİA TRUMP'TAN AMERİKALILARA "BİRLİK OLUN" ÇAĞRISI

Melania Trump, sosyal medya platformu X'teki hesabından açıklama yaptı.

"O korkunç kurşunun kocam Donald'a isabet edişini izlediğimde, benim ve oğlumuz Barron Trump'ın hayatının korkunç bir olayın eşiğinde olduğunu anladım." ifadesini kullanan Melania Trump, eşini korumak için hayatını riske atan kolluk kuvvetlerine teşekkür etti.

Melania Trump, "Kocamı siyasi bir makine olarak gören bir canavar, Donald'ın tutkusunu, kahkahasını, müzik sevgisini ve ilhamını çalmaya çalıştı." dedi, eşinin cömert ve sevecen bir adam olduğunu belirtti.

Farklı görüşlerin, politikaların ve siyasi oyunların sevginin yanında önemsiz kaldığını, ailenin ve sevginin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Melania Trump, Amerikalıları birlik olmaya çağırdı.


14.07.2024 15:16

DONALD TRUMP'TAN YENİ AÇIKLAMA

Donald Trump suikast girişiminden saatler sonra Truth Social Media platformu üzerinden yeni bir paylaşım daha yaptı. Açıklamasında yarın başlayacak ve adaylığının resmiyete dökülmesinin beklendiği Cumhuriyetçi Ulusal Kongre’ye çağrı yapan Trump şu ifadeleri kullandı:

“Dünkü düşünceleriniz ve dualarınız için herkese teşekkür ederim, zira akla hayale dahi gelmeyecek bir şeyin gerçekleşmesini engelleyen yalnızca Tanrı'ydı. Korkmayacağız, bunun yerine inancımızda dirençli ve kötülük karşısında meydan okuyan olarak kalacağız. Kalbimiz diğer kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Yaralananların iyileşmesi için dua ediyor ve korkunç bir şekilde öldürülen vatandaşımızın anısını kalbimizde yaşatıyoruz.

Şu anda, birlik olmamız ve Amerikalılar olarak gerçek karakterimizi göstermemiz, güçlü ve kararlı kalmamız ve kötülüğün Kazanmasına izin vermememiz her zamankinden daha önemlidir. Ülkemizi ve hepinizi gerçekten seviyorum ve bu hafta Wisconsin'den büyük ulusumuza seslenmek için sabırsızlanıyorum.”


14.07.2024 11:45

SALDIRGAN CUMHURİYETÇİ ÇIKTI

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un kayıtlı Cumhuriyetçi olduğu ancak Demokrat bir gruba daha önce bağış yaptığı belirlendi.

CNN'in haberine göre, Crooks'un, partinin başkan adayı olmasını istedikleri kişiye üyelerin oy verebildiği kapalı ön seçimlere katılmayı sağlayan sistemde Cumhuriyetçi olarak kaydı tespit edildi.

Pittsburgh'un banliyösü Bethel Park'ta, miting alanının yaklaşık 56 kilometre güneyinde yaşayan Crooks'un, Pensilvanya'nın seçmen veri tabanında Cumhuriyetçi olarak yer almasına rağmen, 2021'de "Progressive Turnout Project" adında Demokrat görüşlü siyasi eylem komitesine 15 dolar bağış yaptığı ortaya çıktı.

Saldırganın babası Matthew Crooks, yetkililerle görüşene kadar oğlu hakkında konuşmayacağını kaydetti.


14.07.2024 10:43

ERDOĞAN'DAN TRUMP'A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, suikasta girişimine uğrayan Donald Trump için bir geçmiş olsun mesajı paylaştı. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"ABD’nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum. 

Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız."


14.07.2024 09:55

SALDIRGANIN MEZUNİYET GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Kimliği tespit edilen saldırgan Thomas Matthew Crooks hakkında birçok bilgi sosyal medyada dolaşmaya başladı. 2022 yılında Bethel Park Lisesi'nden mezun olan Crooks'un mezuniyet töreninden görüntüler paylaşıldı. 


14.07.2024 09:19

KİMLİĞİNE İLİŞKİN İLK BİLGİLER 

ABD medyasında yer alan haberlere göre; Trump'a miting sırasında suikast girişiminde bulunan şüpheli Pensilvanyalı 20 yaşında bir genç olan Thomas Matthew Crooks.


14.07.2024 08:42

FBI: KİMLİĞİNİ BULMAYA ÇOK YAKINIZ

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişimi düzenleyen kişinin kimliğini belirlemeye yakın olduklarını, bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapacaklarını bildirdi.

FBI Yetkilisi Kevin Rojek, Trump'a yönelik saldırı hakkında basın toplantısı düzenledi.

Seçim mitingindeki kişilerden destek beklediklerini belirten Rojek, "Olayı suikast girişimi olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Rojek, halihazırda suç mahallinde aktif incelemenin sürdüğünü vurgulayarak, saldırganın amacının da araştırıldığını ifade etti.

"Eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişimi düzenleyen kişinin kimliğini belirlemeye yakınız, bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapacağız" diyen Rojek, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kevin Rojek, saldırganın tek başına hareket edip etmediğinin de araştırıldığını aktararak, halihazırda ilave bir tehdit olduğuna dair bulgunun bulunmadığını söyledi.


14.07.2024 07:33

BIDEN, TRUMP'I ARADI

Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada, Biden'ın, Pensilvanya eyaletinin Butler şehrinde saldırıya uğrayan Trump ile telefon görüşmesi yaptığı duyuruldu.

Açıklamada, "Başkan Biden bu gece Washington'a dönüyor. İç güvenlik ve kolluk kuvvetleri yetkililerinden düzenli güncellemeler almaya devam edecek" denilirken, Biden'ın, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarına yer verilmedi.

Diğer yandan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Trump'a yönelik saldırıdan sonra X üzerinden paylaşım yaptı.

Blinken, Trump'ın mitinginde gerçekleştirilen silahlı saldırı karşısında şok olduğunu ve üzüldüğünü aktarırken, eski Başkan'ın güvende olmasından dolayı "minnettar" olduğunu kaydetti.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı yapıldı: Kulağından vuruldu - 1. Resim

14.07.2024 06:30

SORUŞTURMAYI FBI YÖNETECEK

FBI'ın resmi X hesabından yapılan paylaşımda, "FBI Pittsburgh Saha Ofisi'nin özel ajanları, kriz müdahale ekibi üyeleri ve kanıt müdahale teknisyenleri de dahil olmak üzere derhal olaya müdahale etti." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda, "ABD Gizli Servisi'ndeki ortaklarımızın yanı sıra eyalet ve yerel kolluk kuvvetleriyle birlikte FBI'ın tüm kaynaklarıyla bu soruşturmayı desteklemeye devam edeceğiz" ifadesine yer verilirken, Trump'a yönelik, Pensilvanya'nın Butler şehrinde yapılan saldırıya dair soruşturmanın FBI tarafından yürütüleceği kaydedildi.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ SORUSUNU YANITLAMADI

FBI Yetkilisi Kevin Rojek, Trump'a yönelik saldırı hakkında basın toplantısı düzenledi.

Kevin Rojek, saldırganın tek başına hareket edip etmediğinin de araştırıldığını aktararak, halihazırda ilave bir tehdit olduğuna dair bulgunun bulunmadığını söyledi.

Seçim mitingi için FBI'dan ilave destek istenmediğini belirten Rojek, güvenlik zafiyeti olup olmadığına ilişkin soruları cevaplamaktan kaçındı.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı yapıldı: Kulağından vuruldu - 1. Resim


14.07.2024 06:19

ABD GİZLİ SERVİSİ: SALDIRI MİTİNG ALANI DIŞINDAN

ABD Gizli Servisi, Trump'a yönelik saldırının miting alanının dışından gerçekleştirildiğini açıkladı.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı yapıldı: Kulağından vuruldu - 1. Resim


14.07.2024 04:20

ELON MUSK İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk X hesabından "Amerika'nın bu kadar zorlu bir adayı olduğu son sefer Theodore Roosevelt'ti" paylaşımı yaptı.

Elon Musk bir görgü tanığının çatıda tüfekli bir adam gördüğünü polise bildirdiğini anlattığı anların videosunu yayınladı. Musk bu görüntüyü paylaşarak "Gizli Servis'in başkanı ve bu güvenlik ekibinin lideri istifa etmeli"


14.07.2024 04:05

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI: ÇATIDA GÖRDÜK POLİSE SÖYLEDİK MÜDAHALE EDİLMEDİ

 Birden fazla görgü tanığı, eski başkan Donald Trump'ın Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitingindeki polis görevlilerini, çatıdaki şüpheli ateş açmadan dakikalar önce bilgilendirdiklerini öne sürdü.

BBC'nin haberine göre, Greg Smith adlı bir katılımcı, saldırganın, izleyiciler tarafından saldırıyı düzenlemeden dakikalar önce görüldüğünü iddia etti.

Saldırganın sürünerek çatıya çıktığını gördüğünü kaydeden Smith, saldırganın bir silah taşıdığının açıkça görüldüğünü ve etkisiz hale getirilmeden "3-4 dakika" çatıda kaldığını da dile getirdi.

Polis güçlerinin etrafta dolandığını aktaran Smith, "Biz 'şu çatıda silahlı birisi var' dedik" ifadesiyle polise saldırganı bildirdiklerini, ancak polisin herhangi bir müdahalede bulunmadığını belirtti.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı yapıldı: Kulağından vuruldu - 2. Resim


14.07.2024 04:00

KURŞUNUN HAVADA GÖRÜNTÜLENDİĞİ AN

Kurşunun Trump'a isabet ettiği an Doug Mills tarafından görüntülendi.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı - 1. Resim


14.07.2024 03:57

TRUMP DESTEKÇİLERİ TOPLANIYOR

Trump destekçileri sosyal medya üzerinden New York 5. Cadde üzerinde bulunan Trump Tower'ın önünde toplanma çağrısı yaptı. Polisin Trump Tower'ın önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlemleniyor.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı yapıldı: Kulağından vuruldu - 6. Resim


14.07.2024 03:38

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA: "KURŞUNUN DERİYİ DELDİĞİNİ HİSSETTİM"

Donald Trump yaptığı ilk açıklamada "Ülkemizde böyle bir saldırının gerçekleşmesi inanılmaz. Sağ kulağımın üst kısmına isabet eden kurşunla vuruldum. Kurşunun deriyi deldiğini hissettim. Çok fazla kanama oldu o zaman ne olduğunu anladım. Saldırıda ölen kişinin ailesine başsağlığı diliyorum." dedi.  Kurşun isabet ettikten sonra "bir şeylerin yolunda gitmediğini hemen anladığını" dile getiren Trump, çok fazla kan kaybı yaşadığını belirtti.

Trump'ın bu akşam düzenlenecek kafes dövüşü etkinliğine katılımını iptal etmediği ve izlemeye gideceği konuşuluyor.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı - 1. Resim

AYAĞA KALKTIĞINDA KULAĞI KANIYORDU, AYAĞA KALKIP YUMRUĞUNU HAVAYA KALDIRDI

Patlamalar, mitinge katılan vatandaşlar arasında da paniğe neden oldu. Trump'ın silah sesinin ardından kulağını tuttuğu ve ayağa kalktığında kulağının kanadığı dikkat çekti. Bölgeden ayrılırken yumruğunu kaldırıp seçmenlerine "iyiyim" mesajı verdi.

TRUMP'IN SÖZCÜSÜ "TEDAVİ GÖRÜYOR" DEDİ

Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, Trump için "Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor." dedi. Sözcü Cheung, "Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor. Daha fazla ayrıntı gelecek." ifadesini paylaştı.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı - 2. Resim


14.07.2024 03:20

SALDIRGAN ÇATIDA: 125 METRE UZAKTAN ATEŞ AÇTI

ABD'den gelen bilgilere göre Trump'a saldıran şahıs etkisiz hale getirildi. Saldırganın Trump'a 125 metre uzakta olduğu belirtildi.  Olayla ilgili 5 kişinin gözaltında olduğu açıklandı.

Trump'ın çaprazındaki izleyici bir kadının da kurşunun isabet etmesiyle hayatını kaybettiği duyuruldu. İki kişi de ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi görüyor.

ÖLDÜRÜLDÜ

Butler Bölge Başsavcısı Goldinger, Trump'ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırıda, ateş eden kişinin ve olay yerinde bulunan bir kişinin öldüğünü bildirdi.

Richard Goldinger, şüpheli saldırganın, miting alanının dışında olduğuna işaret ederek, "Gerçekten, bulunduğu noktaya nasıl vardı bilmiyorum ama alanın dışındaydı. Oraya nasıl ulaştığını çözmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

SUİKAST GİRİŞİMİ OLARAK SORUŞTURULUYOR

ABD'li güvenlik yetkilileri, Trump'a yönelik saldırının suikast girişimi olarak soruşturulduğunu bildirdi.

Saldırganın vurulduğu anın ilk görüntüsü yayınlandı:

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı - 3. Resim

Saldırganı etkisiz hale getiren keskin nişancı timleri de böyle görüntülendi:

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı - 4. Resim


14.07.2024 03:19

BEYAZ SARAY: BIDEN OLAY HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında yaşadığı "olay hakkında" bilgilendirildiğini duyurdu.

Açıklamada, "ABD Başkanı Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında yaşadığı 'olay hakkında' bilgilendirildi." ifadesi kullanıldı.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı yapıldı: Kulağından vuruldu - 7. Resim

BIDEN'DAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

ABD Başkanı ve Donald Trump'ın rakibi Joe Biden x üzerinden ilk yaptığı açıklamada Trump'ın son durumunun iyi olduğunu söyleyerek Gizli Servis ekibine teşekkür etti. Biden şunları söyledi:

"Onun güvende olduğunu ve iyi durumda olduğunu duyduğuma minnettarım. Daha fazla bilgi beklerken kendisi, ailesi ve mitingde bulunan herkes için dua ediyorum.

Jill ve ben onu güvenli bir yere götürdüğü için Gizli Servis'e minnettarız. Amerika'da bu tür şiddete yer yok. Bunu kınamak için tek millet olarak birlik olmalıyız."

"BU TARZ ŞİDDET HASTALIK"

Canlı yayında da tekrar bir açıklama yaparak "Bu tarz bir şiddet hastalık" diyen Biden ikinci bir saldırganın olup olmadığının arandığını söyledi.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı - 4. Resim


14.07.2024 02:22

ABD GİZLİ SERVİSİ: ESKİ BAŞKAN GÜVENDE

 ABD Gizli Servisi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Pensilvanya'daki seçim kampanyasında yaşadığı olaydan sonra koruma altına alındığını ve güvende olduğunu bildirdi.

ABD Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, X sosyal medya hesabından, bir mesaj paylaştı.

Trump'ın, Pensilvanya'da düzenlediği seçim kampanyası sırasında "bir olay gerçekleştiğini" aktaran Guglielmi, "Gizli Servis, eski Başkanı koruma altına almıştır ve kendisi güvendedir." bilgisini verdi.

Guglielmi, "Bu artık Gizli Servis'in yürüttüğü bir soruşturmadır, bilgi olması halinde paylaşılacaktır." ifadesini kullandı.


14.07.2024 01:30

TRUMP SALDIRIYA UĞRADI

Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'da bir mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Olayda, mitinge katılanlardan 1 kişi de hayatını kaybetmişti.

ABD Gizli Servisi, şüpheli bir saldırganın, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş ettiğini açıklamıştı.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı yapıldı: Kulağından vuruldu - 8. Resim

Saldırı girişimi ile ilgili gelişmeler, ABD'nin Virginia eyaletinde vatandaşlar tarafından televizyondan takip edildi.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...