Tgrt Haber

ABD Başkanı Biden eski ofisinden çıkan gizli belgeler ile ilgili konuştu: Haberim yoktu, içeriğini bilmiyorum

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Ocak 2023 06:26 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 07:38
ABD Başkanı Biden eski ofisinden çıkan gizli belgeler ile ilgili konuştu: Haberim yoktu, içeriğini bilmiyorum

ABD Başkanı Joe Biden’ın eski kişisel ofisinde çıkan ‘gizli belgeler’ ülkede yeni polemik konusu oldu. Söz konusu belgeleri bilmediğini savunan Biden, avukatlarının ‘yapması gerekenleri yaptıklarını’ belirterek Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi'ne (NARA) haber verdiklerini kaydetti.

ABD BaşkanıJoe Biden’ın 2009-2017 yılları arasındaki başkan yardımcılığı görevi sırasında kalan bazı ‘gizli bilgiler içeren az sayıda belgeler’ eski ofisinde bulundu. Belgelerin 2 Kasım 2022’de ‘kilitli bir dolapta’ bulunduğunu söyleyen Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, belgeler bulunur bulunmaz Biden'ın kişisel avukatlarının, Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini ifade etti.

TRUMP: FBI, BIDEN’IN EVİNİ NE ZAMAN BASACAK?

Trump’ın evinden çıkan gizli belgeleri eleştiren Biden’ın ofisinde de benzer şekilde gizli belge çıkmasına Cumhuriyetçi Parti üyeleri tepki gösterdi. Durumu ‘ironik’ olarak yorumlayan Cumhuriyetçiler “Kendisi de aynısını yaptı” dedi. ABD eski Başkanı Donald Trumpda söz konusu belgelerin ortaya çıkması ile “FBI, Joe Biden'ın birçok evine, hatta belki de Beyaz Saray'a ne zaman baskın düzenleyecek?” dedi.

BIDEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Söz konusu belgelerin çıkmasının ardından Biden sessizliğini bozdu. Washington'daki düşünce kuruluşu Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi'ndeki kişisel ofisinden çıkan gizli belgelere değinen Biden, söz konusu belgeleri avukatlarının kapalı bir kutuda bulduğunu anlattı. Biden, avukatlarının "yapması gerekenleri yaptıklarını" belirterek, Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi'ne (NARA) haber verdiklerini kaydetti.

“ŞAŞIRDIM, İÇERİĞİNİ BİLMİYORUM”

"O ofise götürülen belgeler arasında devlet kayıtlarının olduğunu öğrendiğimde şaşırdım ama belgeler içeriğini bilmiyorum." diyen Biden, avukatlarının belgelerle ilgili soru sormamasını tavsiye ettiklerini söyledi. Biden, kutuların arşiv dairesine teslim edildiğini belirterek, sürecin kısa zamanda biteceğini umduğunu belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...