Tgrt Haber

ABD Başkanı Biden: Tayvan'ın bağımsızlığını desteklemiyoruz

Editör: Furkan Günler / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Ocak 2024 00:24 - Güncelleme : 14 Ocak 2024 00:26
ABD Başkanı Biden: Tayvan'ın bağımsızlığını desteklemiyoruz

ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan’da gerçekleştirilen seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, Tayvan’ın bağımsızlığını desteklemediğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan'daki başkanlık seçimlerine ilişkin açıklamasında, "Bağımsızlığı desteklemiyoruz." dedi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Washington'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"BAĞIMSIZLIĞI DESTEKLEMİYORUZ"

Tayvan'daki başkanlık seçimlerine ilişkin soru üzerine Biden, "(Tayvan'ın) Bağımsızlığı desteklemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Washington yönetimi, herhangi bir ülkenin Tayvan'daki seçimlere müdahalesinin kabul edilmez olduğu uyarısında bulunmuştu.ABD Başkanı Biden: Tayvan'ın bağımsızlığını desteklemiyoruz

Tayvan'daki seçimin kazananı iktidardaki Demokratik İlerici Parti (DPP) adayı Lai Ching-te

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise yaptığı açıklamada, Lai Ching-te'yi zaferinden dolayı kutlarken, Tayvan halkına "sağlam demokratik sistemlerinin ve seçim süreçlerinin gücünü gösterdikleri" için tebriklerini iletmişti.

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'daki başkanlık seçimleri, iktidardaki Demokratik İlerici Partinin (DPP) adayı, görevdeki Başkan Yardımcısı Lai'nin zaferiyle sonuçlandı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...