Tgrt Haber

ABD Başkanı Joe Biden: Rusya'nın savaş suçu işlediğini söylemek çok erken

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
02 Mart 2022 19:47 - Güncelleme : 02 Mart 2022 19:55
Fotoğraf (İHA)

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna’da savaş suçu işlediğine inanıp inanmadığı sorusuna cevap verdi. Biden, "Bunu çok yakından takip ediyoruz. Bunu söylemek için çok erken" dedi.

Fotoğraf (İHA)

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları Kiev şehri başta olmak üzere 7.gününde de sürüyor. Tüm dünya peş peşe gelen saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Rusya'nın savaş suçu işleyip işlemediğine dair tartışmalar gündeme geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’dan ayrıldığı sırada gazetecilerin sorularını cevapladı. Biden, Rusya'nın Ukrayna’da sivilleri hedef aldığının "açık" olduğunu belirterek, "(Rusya) Onların sivilleri hedef aldığı açık" dedi.

Biden, bir gazetecinin Rusya'nın savaş suçu işlediğine inanıp inanmadığı dair soruya ise, "Bunu çok yakından takip ediyoruz. Bunu söylemek için çok erken” dedi.

'HER ŞEY MASADA'

Biden ayrıca, Rus petrol ihracatına yaptırım uygulanmasının bir ihtimal olduğunu yineleyerek, "Her şey masada” dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Ukrayna’dan ayrılıp ayrılmayacağını kendisinin karar vereceğini ifade eden Biden, "Bence bu onun kararı ve ona yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...