Tgrt Haber

ABD Başkanı Joe Biden'dan BM'de Rusya'ya tepki: Sahte referandum düzenliyorlar

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2022 18:06 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 22:50
ABD Başkanı Joe Biden'dan BM'de Rusya'ya tepki: Sahte referandum düzenliyorlar

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden (BM) 77. Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Joe Biden, "Kremlin sahte bir referandum düzenliyor" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden​ Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya​'ya tepki gösteren ABD Başkanı Joe Biden, ''Hiç kimse Rusya’ya tehdit etmedi. Çatışmayı isteyen sadece ve sadece Rusya oldu. Kremlin sahte bir referandum düzenliyor'' dedi.

SEFERBERLİK KONUSU

Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ilan ettiği kısmi seferberliğe değinerek, ''Putin yine sorumsuzca açıklamalar yapıyor. ABD bu savaşın adil bir şekilde sona ermesini istiyor. Başka bir ülkenin topraklarını güç kullanarak ele geçiremezsiniz. ABD her zaman demokrasiyi güçlendirmek ve korumak için çalışmaktadır. Ukrayna​, her egemen ulusla aynı haklara sahiptir. Ukrayna ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz'' dedi.

Joe Biden, “BM Güvenlik Konseyi üyeleri BM​ Sözleşmesini korumalı ve çok sıra dışı durumlar dışında veto hakkını kullanmamalıdır. Bu şekilde BM Güvenlik Konseyi güvenilir ve inanılır olacaktır” ifadelerini kullanarak, ABD’nin BM Güvenlik Konseyi’nin daimi ve geçici üyelerinin sayısının arttırılmasını desteklediğini açıkladı.

2.9 MİLYARLIK GIDA GÜVENLİĞİ DESTEK PAKETİ

Biden, ''Rusya'nın savaşı aslında bu gıda güvenliğini sorununu oluşturuyor ve onlar bunu sonlandırabilir. Rusya'nın savaşı gıda güvensizliğini daha da kötüleştiriyor. Bu yüzden Karadeniz'de tahıl ihracatı mekanizmasını kuran BM'deki çalışmalar için minnettarım'' ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Joe Biden, küresel gıda güvenliği için 2.9 milyar dolarlık Küresel Gıda Güvenliği Destek Paketini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın küresel gıda krizi konusun yalanlar yaydığını ifade ederek, “Yaptırımlarımız Rusya’nın gıda ihracatına yönelik değil. Tahıl koridorundaki liman sayısını artırmamız gerekiyor” dedi.

İSRAİL-FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Biden, “İsrail ve Filistin halkları arasında barışı sürdürülebilir devamlılığı için çalışacağız. ABD'nin, İsrail’in güvenliğine bağlılığı devam ediyor. Burada barış ve istikrar için iki devletli çözüme olan bağlılığımız devam etmektedir. Filistinlilerin iki devletli çözüme hakkı vardır. Her iki halkta eşit özgürlüklerin tadını çıkarması gerekmektedir” dedi.

İRAN MESAJI

ABD Başkanı Joe Biden, ‘’İran’daki kadın haklarının tam olarak uygulanmasını istiyoruz. İran’ın cesur kadınlarının yanındayız. İran sorumluluklarını yerine getirirse ABD olarak çözüme hazırız. Ama nükleer silaha ulaşmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...