Tgrt Haber

ABD Başkanı Joe Biden'dan seçime adaylık için ilginç çıkış: Trump yoksa ben de yokum

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Telegraph
06 Aralık 2023 10:10 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 10:31
ABD Başkanı Joe Biden'dan seçime adaylık için ilginç çıkış: Trump yoksa ben de yokum

Sürekli olarak gaflarıyla gündeme gelen ve yaşı ilerleyen ABD Başkanı Joe Biden'dan şaşırtan bir açıklama geldi. Başkan Biden, gelecek yılki seçimlerde ''aday olmayabilirim'' dedi ve şartını sundu.

ABD Başkanı Joe Biden​, gelecek yıl yapılacak seçimlerde selefi Donald Trump​ aday olmazsa yarışmayabileceğini söyledi. Boston'da kampanya bağışçılarıyla br araya gelen Biden, "Trump yarışmazsa aday olur muyum emin değilim" dedi.

Biden, Trump'ın kazanmasına izin veremeyeceklerini kaydederek 2024'te ABD demokrasisinnin 2020 seçimlerinden daha büyük risk altında olacağını belirtti. Trump ve ekibinin demokrasiyi yok etmeye kararlı olduğunu ifade eden Biden, "Bunu gizlemiyor bile" dedi.

YENİ ANKETTE BIDEN, TRUMP'I GEÇTİ

The Economist'in yaptırdığı ve 1500 ABD vatandaşının katıldığı anket, 25-27 Kasım tarihlerinde YouGov tarafından gerçekleştirildi. Ankete katılan 1500 kişinin yüzde 44'ü, anketin yapıldığı tarihte 2024 seçimleri yapılsaydı 46. Başkan Biden için oy kullanacaklarını söyledi. Katılımcıların yüzde 42'siyse Trump için oy kullanacaklarını söyledi.

Biden için olumlu sonuç, 2020'de Trump'a karşı kazandığı zaferi destekleyen geniş ve farklı etnisitelerin yer aldığı koalisyonunu yeniden bir araya getirip getiremeyeceğine dair soru işaretlerinin devam ettiği bir zamanda geldi.

Katılımcıların tam yüzde 22'si Biden'ın gelecek yıl kazanacağına inanıp inanmadıkları hakkında şüpheli olduklarını ifade etti. Buna karşılık, yüzde 44'ü Trump'ın kazanacağına inandığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'dan seçime adaylık için ilginç çıkış: Trump yoksa ben de yokum

Ancak seçmenlerin önemli bir çoğunluğu her iki ismin de aday olmamasını istiyor.

Katılımcılara Trump'ın gelecek yılki seçimlerde aday olmasını isteyip istemedikleri sorulduğunda, yüzde 55'i istemediğini söylerken, yüzde 59'u da Biden'ın 2024'te aday olmasını istemediğini söyledi.

Kaynak: The Telegraph

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...