Tgrt Haber

ABD Başkanı Yardımcısı Kamala Harris'in önüne otobüsler dolusu göçmen bırakıldı

26 Aralık 2022 11:19 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 14:42

Amerika Birleşik Devletleri'nde otobüsler dolusu göçmen ABD Başkanı Joe Biden'ın Yardımcısı Kamala Harris'in evinin önüne bırakıldı. Benzer bir olay ülkede daha önce de yaşanmış, Biden'ın göçmen politikası protesto edilmişti.

ABD'de Cumhuriyetçi valilerin, otobüs dolusu göçmenleri Demokrat şehirlere göndermesinin ardından benzer bir olay daha yaşandı. Birkaç otobüs dolusu göçmen, ülkedeki dondurucu soğuklar esnasında Başkan Yardımcısı Kamala Harris​'in Washington D.C.'deki evinin önüne bırakıldı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda göçmenlerin Teksas​'tan Harris'in yaşadığı Deniz Gözlemevi'ne getirildiğine dair görüntüler paylaşıldı. Göçmen Dayanışma Karşılıklı Yardım Ağı, 3 otobüs dolusu göçmenin bir kiliseye sığındığını, sıcak yiyecek ve içecek verildiğini bildirdi.

ABD Başkanı Yardımcısı Kamala Harris'in önüne otobüsler dolusu göçmen bırakıldı

Göçmen Dayanışma Karşılıklı Yardım Ağı gönüllülerinden biri olan Amy Fischer, "İlk otobüs geldiğinden beri bunu yapıyoruz. Washington D.C., ister Noel Arifesi, ister dışarısı  eksi 20 derece, ister dışarısı 90 derece olsun, insanları karşılamak için kollarını açmaya her zaman hazır bir şehir olarak kendini göstermeye devam ediyor" dedi.

ABD Başkanı Yardımcısı Kamala Harris'in önüne otobüsler dolusu göçmen bırakıldı

BIDEN'IN GÖÇMEN POLİTİKASI ELEŞTİRİLİYOR

Fischer, Haris’in evine gelen göçmenlerin Abbott'un siyasi bir oyunu olduğuna inandığını söyledi:

"Söz konusu durum, Vali Abbott'un zulmünü gösteriyor. İnsanlar otobüslerden iniyor. Paltoları yok, bu tür havalar için kıyafetleri yok ve donuyorlar.''

Diğer taraftan otobüsleri kimin gönderdiği belli olmasa da Teksas valisi Greg Abbott da dahil olmak üzere birçok Cumhuriyetçi vali, daha önce ABD Başkanı Joe Biden​'ın göçmenlik politikalarını protesto etmek için Washington D.C. ve New York gibi Demokratik şehirlere göçmen göndermişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...