Tgrt Haber

ABD bile artık savunamıyor! Blinken: İsrail'in Gazze'de sivilleri koruma niyeti ve sahadaki durum farklı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
08 Aralık 2023 08:16 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 08:40
ABD bile artık savunamıyor! Blinken: İsrail'in Gazze'de sivilleri koruma niyeti ve sahadaki durum farklı

İsrail'in 2 ayı aşkın süredir Gazze'de yürüttüğü pervasız katliam, en büyük destekçilerini dahi yıldırmaya başladı. Batı yavaş yavaş İsrail'e sırt çevirmeye başlarken ABD'den de Tel Aviv yönetimine eleştiriler gelmeye başladı. Dışişleri Bakanı Blinken, "İsrail'in Gazze'de sivilleri koruma niyeti ve sahadaki durum arasında fark var" itirafında bulundu. Buna karşın Gazze'de İsrail ölüm saçmayı sürdürüyor... İşte bölgeden son dakika gelişmeleri..

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze​'ye yönelik sürdürdüğü sivil katliamı dünya kamuoyunda büyük tehpki çekmeye devam ederken, saldırılara en başta büyük destek veren Batılı ülkeler de yavaş yavaş İsrail'e sırt çeviriyor. Katliamın ilk günlerinden itibaren Binyamin Netanyahu yönetimine en büyük desteği veren ABD​'den dahi yaşananlara ses çıkarmaya başladı.

"İNSANLAR NEREYE GİDEBİLECEĞİNİ BİLMELİ"

Bu yöndeki son açıklama ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan geldi. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile Washington'daki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Blinken, İsrail'in sivilleri korumaya ve insani yardımı artırmaya önem vermesi gerektiğini söyledi.

Blinken, güvenli bölgeler ve iletişimin iyileştirilmesine odaklanılması gerektiğini belirterek insanların güvenli bir şekilde nereye gidebileceğini bilmesi gerektiğini dile getirdi.

İsrail ve ABD arasında üst düzey diyaloğun devam ettiğini aktaran Blinken, "İsrail'in Gazze'de sivilleri koruma niyeti ve sahadaki durum arasında fark var" değerlendirmesinde bulundu.

YENİDEN YOĞUN BOMBARDIMAN

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı. Filistin​ resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail uçaklarının, Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısında çok sayıda ölen ve yaralanan oldu.

İsrail ordusu, başta Han Yunus, Refah ve kentin güney tarafı olmak üzere, Gazze Şeridi'nde birçok bölgeye yönelik hava ve kara saldırılarını sürdürüyor. El Aksa kanalının Telegram hesabından yapılan açıklamada da İsrail saldırılarında Gazze İslam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rafet el-Arir'in hayatını kaybettiği belirtildi.

İşte bölgeden son dakieka gelişmeleri:

03.30: İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, "Bu savaşta (Gazze) en iyi evlatlarımızdan bazılarını kaybettik ve savaşın bedeli ağır." dedi. 
Hagari, İsrail ordu güçlerinin, Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyinde Hamas​'ın ağırlık merkezlerindeki çatışmaları derinleştirmek için çalıştığını iddia etti.

02.45: ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e rehinelerin kurtarılması konusundaki desteğini yinelerken, Gazze'deki çatışma bölgelerinde kalan sivillerin Hamas üyelerinden ayrılmasının ve sivillerin korunmasının bir gereklilik olduğunu belirtti.

01.50:  Filistinli Gazeteciler Sendikası Başkanı Nasır Ebu Bekir, 7 Ekim'den bu yana 70'ten fazla basın mensubunun hayatını kaybettiği Gazze'de, İsrail'in, gazetecileri susturmak istediğini belirtti.

23.50: Filistinli Gazeteciler Sendikası Başkan Yardımcısı Ömer Nizal, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde El-Arabi El-Cedid Gazetesi Müdürü Ziya el-Kehlut'u alıkoyduğunu söyledi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentine düzenlediği baskının ardından yerel Kudüs Net Haber Ajansının Genel Yayın Yönetmeni Hani İsa ile de irtibatın kesildiğini kaydeden Nizal, İsa'dan hala haber alınamadığını ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...